Política

Albiach vaticina un Govern “amb obsolescència programada” i acusa JxCat d’utilitzar “la humiliació” per negociar

La líder d’ECP diu que els socialistes “són molt lluny del PSC de Maragall” perquè són “incapaços” d’arribar a acords

Aragonès convida els comuns a “no ser espectadors” i “entrar a jugar”

La líder dels comuns, Jèssica Albiach, ha vaticinat un futur Govern “amb obsolescència programada” perquè la fórmula de JxCat i ERC ja s’ha demostrat “fracassada”. “Què ha canviat perquè aquesta vegada funcioni? Què hi ha de diferent per no tornar a fracassar i quedar bloquejats?”, ha demanat durant la seva intervenció al ple d’investidura.

Albiach ha acusat JxCat d’utilitzar “la humiliació” per negociar després que hagin demanat a Pere Aragonès que no es presenti dimarts a la segona votació. Segons creu, JxCat “disfressa de responsabilitat un exercici d’humiliació”.

Albiach també s’ha dirigit als socialistes, a qui ha dit que són “molt lluny del PSC de Maragall” perquè són “incapaços” d’arribar a acords i “miren a la dreta”.

Per la seva banda, el coordinador nacional d’ERC i candidat a president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha instat En Comú Podem a “sortir de la zona de confort” i sumar-se a l’acord que han aprovat els republicans i la CUP. “No són un espectador que és a les grades veient com va un partit. Han d’entrar a jugar”, ha dit durant la sessió d’investidura d’aquest divendres, en resposta a la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach.

Aragonès li ha recordat que van aprovar els pressupostos de la Generalitat quan la presidia Quim Torra i ha considerat que si va ser possible un pacte entre CatECP, ERC i JxCat per als comptes públics també ho pot ser “en un altre àmbit” i “sense exclusions”. “No estem tan lluny”, ha afegit.

L’aspirant d’ERC ha afirmat que els resultats electorals del passat 14 de febrer “obliga” a teixir aliances i ha preguntat per què els comuns no s’adhereixen a l’acord amb la CUP malgrat les coincidències en aspectes com el feminisme, l’habitatge, els serveis públics i la resolució del conflicte polític amb l’Estat. “Per què ja no s’hi sumen avui?”, ha demanat, i ha estès la mà perquè En Comú Podem col·labori. “Molts dels aspectes que la CUP considera de millora els podríem treballar conjuntament”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona