Política

Un regidor del PSC acusa l’alcaldessa de l’Hospitalet de “passivitat” al jutjat

Graells, que va denunciar irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet, hi detalla “una caixa interna”

Núria Marín declararà com a investigada demà

Jaume Graells, el regidor del PSC de l’Hospitalet de Llobregat que va denunciar irregularitats comptables en el Consell Esportiu de la ciutat, va acusar l’alcaldessa, Núria Marín, de “passivitat”, quan el 3 de febrer de 2020 va mostrar-li proves de despeses privades (com ara dinars, multes i compra de llibres) amb diners d’aquesta entitat, que és privada, però que rep subvencions del consistori i de la Generalitat. Així ho va explicar ahir a la titular del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet, Beatriz Faura. La magistrada va demanar-li detalls de quina documentació va mostrar a l’alcaldessa, perquè va imputar-la per omissió de perseguir delicte i declararà per primer cop al jutjat demà, divendres.

De la quinzena d’investigats en aquest suposat cas de corrupció, també destaquen el secretari d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, del qual se sospita que no hauria controlat les subvencions al consell; el segon tinent d’alcalde de l’Hospitalet, Cristian Alcázar (PSC) —tots dos també han de declarar divendres—, i l’exregidor d’Esports (PSC) i expresident del Consell Esportiu Cristóbal Plaza, que va dimitir dels dos càrrecs arran d’aquesta investigació, en la qual s’indica que va cobrar 42.000 euros d’indemnització, que potser no li pertocaria, quan va plegar com a col·laborador del consell el 2017.

Graells va denunciar a la policia que sospitava que els caps del consell usaven una doble comptabilitat perquè en una assemblea de l’entitat s’indicava que tenia un pressupost d’uns 500.000 euros i a la Generalitat, un altre de 950.000 euros. Una diferència en què les defenses no veuen irregularitats però la policia sí. Graells fins i tot exposa que es podrien haver malversats diners que les famílies pagaven pel casal d’esports o les extraescolars.

Segons fonts judicials, Graells —que ahir declarava per segon cop— va explicar que va aportar a la batllessa la llista de despeses d’una “caixa interna” —com la va nomenar ell— del Consell Esportiu del 2016 al 2019, a través de la qual es pagaven despeses privades, alguns encàrrecs sense les retencions a Hisenda i petites quantitats de 30 i 50 euros a voluntaris. Alguns d’ells també van declarar ahir com a testimonis i van dir que es van sorprendre que d’altres cobressin. Segons Graells, l’alcaldessa no va voler agafar-li la documentació i va endarrerir al màxim l’encàrrec d’una auditoria, la qual va quedar al 30% perquè la policia espanyola va agafar la documentació. El responsable de l’auditoria va declarar ahir al jutjat que “hi hauria pagaments no justificats” però que no va poder veure l’apartat de personal ni les actes de les assemblees. Al carrer, Graells va declarar que se sentia “sol” i que estava “decebut amb el PSC i Marín per no haver depurat responsabilitats ”. Avui declaren investigats.

LA FRASE

És una profunda decepció: ni la líder del PSC ni el partit no han depurat responsabilitats
Jaume Graells
regidor del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona