Política

L’alcaldessa de l’Hospitalet nega el frau al Consell Esportiu

Marín sosté que “de forma immediata” va encarregar una auditoria de les ajudes municipals

El secretari general de l’Esport de la Generalitat indica que la seva subvenció a l’ens és “impecable”

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, va negar ahir davant la magistrada que investiga un suposat desviament de diners públics en el Consell Esportiu de la ciutat que ella es mostrés passiva, quan el regidor del PSC Jaume Graells li va denunciar irregularitats en el consell. Va detallar que es va mostrar “molt preocupada” i davant les versions contradictòries dels implicats de “forma immediata” va fer encarregar una auditoria sobre les ajudes municipals a aquesta entitat privada i no es va trobar cap irregularitat, segons van explicar fonts judicials.

L’interrogatori de l’alcaldessa va durar gairebé una hora i Marín va respondre a totes les parts, també a la titular del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet, Beatriz Faura, que va imputar-li omissió del deure de perseguir delicte, donant plena credibilitat a tots els atestats de la policia espanyola. En acabar, Marín va fer una declaració en la qual va assegurar que confia que aviat pugui demanar l’arxivament contra ella, malgrat que la policia encara analitza el contingut del seu mòbil per aclarir si va encobrir o no un desviament de fons.

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, també va declarar ahir com a investigat i va sostenir que la subvenció concedida al Consell “com tot, passa fins a set filtres ” i la revisió tècnica dels comptes “és impecable”. El Consell Esportiu de l’Hospitalet tenia un pressupost de 969.734 euros l’any 2019, dels quals 210.000 euros són aportats per l’Ajuntament i 110.700 euros per la Generalitat. El gros (636.348 euros) són de particulars i famílies per a l’esport federat i els casals.

A l’entitat hi havia cinc càrrecs municipals i la policia sosté que van falsificar l’acta de l’assemblea en la qual s’aprovava el pressupost del 2020 presentat a la Generalitat, però l’aprovada pels socis era amb la meitat de partides. En aquesta, hi era Marín, que ahir ho va admetre, com una visita a l’entitat. “És un error comptable innocu”, segons les defenses, que es va arreglar en una assemblea recent. La jutgessa investiga per malversació de fons i falsificació documental l’exregidor del PSC i expresident del consell Cristóbal Plaza; el segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, i l’actuar director del consell, Eduard Galí.

Les defenses volen que es faci una auditoria dels comptes, en la qual asseguren que només hi ha petits pagaments a voluntaris i àrbitres sense declarar a Hisenda, però no es podrà fer fins que la policia no aporti tota la documentació. La portaveu del grup municipal de l’Hospitalet en Comú Podem, Ana González, va reclamar ahir la “depuració de responsabilitats” dels càrrecs públics investigats en el cas. El grup compareix com a acusació popular, amb el penalista Enrique Leiva, i l’Ajuntament de l’Hospitalet ja està com a acusació particular.

LA FRASE

Sempre he actuat amb la màxima legalitat i assessorada pels responsables municipals
Núria Marín
alcaldessa de l’hospitalet l.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera