Política

La televisió estoniana ofèn la ministra d’Exteriors

González Laya rebutja que comparin l’Estat amb Rússia pel tracte al cas català

La ministra d’Afers Exteriors espanyola, Arancha González Laya, es va mostrar ahir indignada en el primer canal de la televisió pública d’Estònia (ETV), i fins i tot va dir sentir-se “ofesa” quan en una entrevista durant una visita oficial la periodista li va comparar la repressió de l’Estat vers els líders independentistes catalans amb la de Rússia vers els seus dissidents polítics. “Els que són a la presó han incomplert la llei espanyola; m’ofenc quan es compara Espanya amb Rússia. Espanya és una democràcia; a Espanya, igual que a Estònia, la gent que no compleix la llei ha de complir amb la justícia”, contestava, visiblement desairada.

L’entrevista, en tot cas, va girar en bona part al voltant del procés català, i González Laya va haver d’insistir que Catalunya forma part de l’Estat i està regida per una Constitució que “s’han donat tots els espanyols, inclosos els catalans”. Segons ella, “al final, el que importa és el que decideixen tots els espanyols”. “Qualsevol altra cosa és caos”, subratllava.

La ministra també es va referir a la situació de Carles Puigdemont, a qui l’entrevistadora va comparar amb el dissident rus perseguit Aleksei Navalni, i va assegurar que l’expresident a l’exili és lliure i “gaudeix de cada dret i de cada llibertat igual que qualsevol altre ciutadà”. Segons ella, això sí, haurà de ser jutjat a l’Estat, però si no ho ha estat encara fins ara és “perquè com a eurodiputat té immunitat”. González Laya va repetir diversos cops que no tots els catalans “pensen igual”, i va negar que hi hagi una majoria independentista, ja que fins i tot va tergiversar les xifres en afirmar que, després del 14-F, en què les llistes sobiranistes van assolir al voltant del 52% dels vots, va quedar clar que “sols un 35-37% dels catalans” volen seguir aquest camí. “I si això fos la norma, què impediria fer-ho a altres regions d’Espanya que també tenen el seu idioma, també tenen autogovern i també tenen el seu poble?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona