Política

política

El cordó a Vox es posa a prova demà al Parlament

La mesa i la junta de portaveus programades per demà al Parlament haurien de decidir si, encara que no es constitueixi el govern, ho fan les comissions ordenades pel reglament. També hi ha damunt la taula l’assignació dels senadors, l’atribució econòmica a cada grup i la seva ubicació a l’hemicicle. L’agenda parlamentària d’aquesta setmana, doncs, podria començar a generar moments de tensió perquè es començarà a fer més evident la irrupció de Vox a l’hemicicle i també el cordó sanitari que ERC, Junts, la CUP i els comuns intenten teixir al seu voltant. El pacte antifeixista que han impulsat vol forçar el reglament per evitar que el partit ultra obtingui el senador que li correspondria per representació parlamentària, però el PSC n’ha volgut quedar al marge perquè considera que aquesta acció podria acabar sent declarada inconstitucional. En canvi, sembla més viable que sí que es pugui evitar que Vox ocupi la presidència de cap de les comissions, ja que cal tenir-hi majoria i aquest no és el cas.

política

El govern activarà una nova llei de lloguer social

redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, assegura que JxCat i ERC recuperaran el lloguer social obligatori amb una nova llei durant aquesta legislatura. “Ens hem compromès a recuperar el lloguer social obligatori en forma de llei i a fer-ho molt ràpidament, al principi d’aquesta legislatura”, assegura el conseller en una entrevista a l’ACN. D’aquesta manera, la Generalitat recuperaria aquesta iniciativa, que ja va impulsar a finals de desembre del 2019, quan el Parlament va aprovar un decret de mesures urgents d’accés a l’habitatge. La norma obligava els grans tenidors a oferir un lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat i a finals de gener d’aquest any el Tribunal Constitucional va tombar el decret en considerar que la norma no tenia el rang adequat. En aquest sentit, Calvet considera que qualsevol acord entre partits polítics que vulguin formar govern ha d’incloure mesures “estructurals” en matèria d’habitatge, com ara l’elaboració d’un pla sectorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul