Política

ESTAT ESPANYOL

Lleuger avantatge electoral per a les esquerres a Madrid, segons el CIS

Una enquesta ràpida feta pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) retalla la còmoda victòria que el sondeig de març atorgava al Partit Popular en les eleccions a la Comunitat de Madrid del proper 4 de maig. La desaparició de Ciutadans, en no aconseguir el mínim legal, afavoreix el percentatge de les esquerres, que ara superarien, encara que per només dos punts, el PP i Vox.

La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, guanyaria, amb un 36,7% dels vots i entre 54 i 56 escons, mentre que el mes passat li atribuïen 59 escons. Un PP en mans d’una extrema dreta –que creix fins als 11 o 13 escons– podria sumar la majoria absoluta (69 diputats), però només a la part alta de la forquilla. Per la part baixa, es quedaria amb 65 diputats. Vox incrementa notablement l’expectativa de vot, des del 5,4% del març fins a un 8,2%. Els votants de les dues formacions abastarien el 44,9% de l’espectre electoral.

El bloc conformat per les diferents esquerres creix en percentatge. Així, estarien a davant, amb una suma del 46,9% dels vots. Dos punts més que fa un mes. L’escenari tendeix a un possible empat. El PSOE també perdria vots, i passaria dels 38 a un màxim de 36 escons. Més Madrid n’obtindria entre 22 i 24, i Podem, entre 11 i 13. Per la part alta d’aquest sondeig, les esquerres sumen 73 escons, i per la baixa, 67. El sondeig manté la caiguda al buit de Ciutadans, que no obtindria representació, amb el 4,6% dels sufragis. Un fet que complica les expectatives de la majoria absoluta que busca Isabel Díaz Ayuso.

En un escenari tan obert, cal destacar que un 19,6% dels enquestats asseguren que “encara no” saben qui votarà, i un 3,2% diuen que s’abstindran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona