Política

La Sexta cancel·la el debat electoral del proper dilluns a Madrid

La cadena adopta la televisió després del final abrupte del debat a la Ser per la marxa d’Iglesias, Gabilondo i García

Els candidats d’Unides Podem, PSOE i Más Madrid han abandonat el programa radiofònic arran de la negativa de la cap de llista de Vox, Rocío Monasterio, a condemnar les amenaces de mort a Iglesias

El canal de televisió La Sexta ha decidit cancel·lar el debat electoral que tenia previst retransmetre el proper dilluns després del xoc d’aquest divendres entre els candidats que participaven en el debat electoral de la Cadena Ser.

“Després de la negativa de diversos candidats a mantenir nous debats i després del que ha passat aquest divendres a la campanya electoral, La Sexta ha decidit cancel·lar el debat del dilluns 26” d’abril, ha indicat el canal.

La cadena de televisió ha adoptat la decisió després que el candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, hagi avisat que no compartirà cap espai amb Vox mentre no condemni les amenaces de mort que ha rebut juntament amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Al debat radiofònic d’aquest matí, la candidata de la formació d’extrema dreta, Rocío Monasterio, ha tornat a posar en dubte la veracitat de la carta amb una amenaça de mort rebuda per Iglesias, i aquest ha decidit abandonar el programa.

Al voltant d’una hora més tard també han marxat el candidat del PSOE, Ángel Gabilondo i la de Més Madrid, Mónica García per la negativa de la candidata de Vox, Rocío Monasterio, a retractar-se de les manifestacions que posaven en dubte la veracitat de les amenaces.

Finalment, la moderadora del debat, la periodista Àngels Barceló, ha optat per cancel·lar el progrrma, en el que també participava el cap de llista de Ciudadanos, Edmundo Bal, però al qual havia declinat assistir la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso. La cap de llista popular tampoc tenia previst assistir al debat ara cancel·lat a La Sexta.ERC: govern en solitari o eleccions

barcelona

Aragonès compareixerà al ple del Parlament que triarà els senadors

Els comuns s’hi posen bé i ja negocien amb ERC una entesa que anhelen ràpida

barcelona

La noves multes posen al límit la Caixa de Solidaritat

Barcelona

JxCat insta a seguir parlant per evitar un “abisme” electoral

barcelona

El conflicte de Jerusalem s’estén a Gaza

Brussel·les no descarta un segon pagament d’ajudes per la Covid-19 el 2021

Brussel·les

Rebuig de JxF als consells territorials

FIGUERES
França
Política

Aniversari agre per a la ‘gauche’

París