Política

La ministra Maroto rep un sobre amb una navalla ensangonada

Noves amenaces després de les cartes amb bales a Iglesias, Marlaska i Gámez

“Les amenaces i la violència mai faran callar la veu de la democràcia”, apunta la responsable d’Indústria

La ministra d’indústria, Reyes Maroto, ha rebut un sobre amb una navalla ensangonada, segons ha avançat La Sexta i ha confirmat la portaveu del PSOE, Adriana Lastra i també el Ministeri de l’Interior, que ha obert una investigació. Maroto va anunciar fa deu dies qu seria la vicepresidenta econòmica en un hipotètic govern del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo. El cas se suma a les amenaces que van rebre la setmana passada el candidat i líder de Podem, Pablo Casado, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. Lastra ha advertit en un míting del PSOE que a tot acte d’odi “el precedeix un discurs d’odi”. “El feixisme no passarà, això va de democràcia”, ha dit.

Segons fonts del Ministeri d’Indústria, aquest dilluns ha arribat al Ministeri un sobre que contenia una navalla de mida mitjana amb marques vermelles que la policia està analitzant si és sang o pintura.

Per evitar el control de seguretat, el sobre incorporada un CD que evitava que la navalla aparegués a l’escàner.

El sobre era de mida de foli i amb folratge intern. A dins contenia també un munt de folis grapats amb còpies ampliades de missatges de Whatsapp i Twitter. També hi havia un foli manuscrit amb paraules i frases que encara no s’han fet públiques.

Resposta de Maroto

Maroto ha afirmat que “les amenaces mai faran callar la veu de la democràcia” després de rebre una carta amb una navalla amb marques vermelles. Maroto ha piulat a Twitter que “la llibertat prevaldrà” i ha agraït les mostres de suport que ha rebut després que s’hagi fet pública l’amenaça de mort. La titular d’Indústria ha afirmat que el que ha passat “reforça” la seva voluntat “de treballar per un futur millor”.

Reaccions

El líder i candidat de Podem a les eleccions autonòmiques de Madrid, Pablo Iglesias, ha expressat aquest dilluns la seva “solidaritat” amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que ha rebut una carta amb una navalla aparentment ensangonada a mode d’amenaça. Iglesias –que també va rebre una carta amb bales la setmana passada- ha reaccionat via Twitter amb un missatge on a més de la solidaritat apunta que “Ja n’hi ha prou d’amenaces feixistes”.

El candidat del PSOE a les eleccions autonòmiques de Madrid, Ángel Gabilondo, ha demanat aquest dilluns a totes les formacions “que són i es diuen demòcrates” que condemnin l’amenaça a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. Segons Gabilondo, davant d’aquest tipus d’amenaces –que se sumen a les que van rebre la setmana passada Pablo Iglesias, Fernando Grande-Marlaska i María Gámez- cal evitar les condemnes “genèriques” i condemnar “expressament” cada cas. “Tots ens sentim amenaçats en el mes profund, que és la nostra democràcia i la nostra manera de viure”.

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que les amenaces que estan rebent polítics d’esquerres són “gravíssimes” i ha condemnat la que ha rebut aquest mateix dilluns la titular d’Indústria, Reyes Maroto. Díaz ha defensat que el PP “ha de dir prou, posar-se del costat de la no-violència i de les forces que són democràtiques”.

La líder de Cs, Inés Arrimadas, també ha condemnat la “terrible amenaça de mort” que ha rebut la ministra d’Indústria. “Això no pot seguir així, fem una crida a la sensatesa per frenar ja aquesta deriva”, ha dit Arrimadas aquest dilluns en una piulada a Twitter. La presidenta del partit liberal ha esperat que es trobi “l’autor d’aquesta barbaritat i respongui davant la Justícia”.

El líder del PP, Pablo Casado, ha evitat fer una referència explícita a l’amenaça amb una navalla ensangonada que ha rebut la ministra Maroto, i ha afirmat que la seva formació condemna “qualsevol amenaça o agressió de les que s’estan produint en aquesta campanya”, fent referència implícita també als incidents contra un míting de Vox a Vallecas. En un fòrum econòmic, ha apel·lat a “tornar al que interessa”, a “sortir d’aquesta radicalitat i polarització” i a “seguir ocupant-nos d’un país que ha patit 100.000 morts per la pandèmia”. Ha recordat que el PP té 24 víctimes d’ETA i ha apuntat que cal “recuperar la convivència, la concòrdia i dedicar-nos als debats importants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona