Política

Serret declara davant el Tribunal Suprem

L’exconsellera es va personar per sorpresa a l’alt tribunal espanyol l’11 de març i està processada per un delicte de desobediència

Ha rebut el suport d’Aragonès, Budo, Jordà, Vilalta i diversos diputats de JxCat, la CUP i EH Bildu

L’exconsellera d’Agricultura i diputada d’ERC al Parlament, Meritxell Serret, està citada a declarar aquest divendres a les 10.30 h al Tribunal Suprem. Serret, que va tornar per sorpresa de Bèlgica l’11 de març, compareixerà davant el magistrat instructor de la causa del procés a l’alt tribunal espanyol, Pablo Llarena. La citació estava inicialment prevista per al 8 d’abril però es va ajornar perquè l’exconsellera va ser contacte estret d’un positiu de covid-19. Serret està processada per un delicte de desobediència pels fets de la tardor de 2017.

Serret ha arribat aquest divendres a l’alt tribunal uns deu minuts abans de les 10.30 hores acompanyada del coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà; i de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta. També ha rebut el suport de diputats de JxCat, la CUP i EH Bildu.

Llarena va decidir, després que Serret es posés a disposició del Suprem l’11 de març, deixar-la en llibertat provisional, ja que la pena prevista per desobediència és de multa i inhabilitació, així com deixar sense efecte l’ordre de detenció que pesava sobre ella i la declaració de rebel·lia.

La declaració indagatòria d’aquest divendres es produirà més de tres anys després d’haver marxat a Bèlgica. Una delegació d’ERC acompanyarà l’exconsellera. Hi serà el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès.

També estarà acompanyada de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, així com l’actual consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. JxCat i la CUP també han anunciat la seva presència al Suprem per donar suport a Serret.

Quan l’exconsellera es va personar a l’alt tribunal fa més d’un mes, va explicar que volia “normalitzar i regularitzar” la seva situació processal i va expressar la voluntat “d’exercir políticament” com a diputada al Parlament.

Aragonès demana l’amnistia

Aragonès ha defensat a les portes del Suprem la llei d’amnistia i ha denunciat que no és justícia sinó que es tracta de “venjança” contra l’independentisme. “El referèndum de l’1 d’octubre no és un delicte”, ha dit, i ha lamentat que Serret ha de comparèixer a l’alt tribunal “per la seva defensa de la democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona