Política

Illa no facilitarà un Govern d’ERC en solitari per evitar eleccions 

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha descartat facilitar un Govern en solitari d’ERC per evitar una repetició electoral a Catalunya si els republicans no són capaços de tancar un acord amb JxCat per reeditar la coalició de govern actual abans del 26 de maig.

“El que nosaltres diem és que hi ha dues majories possibles: una independentista, que no està funcionant i no va funcionar en l’anterior mandat (...), i una d’esquerres, on la formació que més suports va obtenir és la que jo represento”, ha argumentat en una entrevista en TV3.

El dirigent socialista ha reivindicat el seu dret a presentar-se a un debat d’investidura per “intentar” recaptar els suports necessaris per ser investit president, atès que va anar el candidat més votat, amb 50.000 vots més que el republicà Pere Aragonès, amb qui va empatar a 33 escons.

Quan es va designar a Aragonès com a candidat a la investidura, ha recordat, aquest sol tenia lligats els vots dels seus companys de files.

Illa ha avisat a Aragonès, cap a qui ha expressat el seu “respecte”, de la seva “situació política” està quedant “compromesa” amb cada dia que passa sense un acord amb JxCat.

“Em prenc molt de debò que no hi hagi Govern a Catalunya, però jo ja no sé què pensar (...) Aragonès va fer un ultimàtum i va dir que el dia 1 de maig havia d’haver-hi Govern o es plantejaria nous escenaris. I ha fracassat una altra vegada”, ha exposat.

Per a l’exministre, l’estira-i-arronsa públic d’ERC i JxCat, “que porten cinc anys governant junts”, frega el “ridícul” i suposa una “aixecada de camisa” als ciutadans, sobretot en un context pandèmic en el qual és necessari un Govern en plenes funcions que tregui endavant mesures per aplacar la crisi sanitària, econòmica i social generada per la Covid-19.

Durant l’entrevista, Illa ha insistit a demanar a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que quan iniciï una nova ronda de contactes per convocar un ple d’investidura convoqui als líders dels grups parlamentaris de forma presencial, a fi de preservar la institucionalitat de la cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona