Política

Casado demana un debat de política General i crida a “convertir l’onada” de Madrid “en marea” a La Moncloa

El líder dels populars nega la ‘madrilenyització’ del projecte del PP: “Espanya té molts accents, el PP també”

El líder del PP, Pablo Casado, ha reunit aquest dimarts la direcció de la seva formació per celebrar la “reunificació del centredreta al PP” que implica la victòria d’Isabel Díaz Ayuso a les eleccions del 4-M. Ha reclamat la celebració d’un debat de política general al Congrés perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, reti comptes, i ha recordat als seus que altres victòries a la Comunitat de Madrid, com la de Gallarón el 1995 i Aguirre el 2011, van propulsar els populars a tot l’Estat. Per això ha fet una crida a “convertir l’onada” de Madrid “en marea” a La Moncloa. En tot cas, ha aprofitat per negar que la victòria d’Ayuso es tradueixi ara en una ‘madrilenyització’ del projecte del PP. “Espanya té molts accents, el PP també”.

En un discurs de 30 minuts davant el Comitè de Direcció, Casado ha fet seus els resultats electorals del 4-M i ha celebrat que en aquests comicis ha quedat demostrat que el PP està “preparat per donar l’alternativa al govern d’Espanya”.

Ha recordat que Ayuso ha aglutinat tots els vots de Ciutadans i que ara “és l’esquerra la que està fracturada”. “Aquestes eleccions tenen una repercussió nacional indubtable”, ha dit, i són “un punt d’inflexió” i “el motor del canvi” per a “l’alternança política a Espanya”.

Casado ha aprofitat l’ocasió per negar que el seu sigui un projecte exclusivament basat en l’estratègia a Madrid. “Espanya té molts accents, el PP també, i se’ns entén molt bé a tot arreu”, perquè “els espanyols saben que menys PP és, menys Espanya, menys Europa, menys progrés i menys futur”.

“Creiem en la defensa dels interessos legítims de totes les comunitats, però tenim molt clar que sense unitat no hi ha res”, ha insistit, perquè “contràriament a com ens volen caricaturitzar ahir va guanyar la idea d’un Madrid espanyol per sobre d’aquesta idea d’una Espanya madrilenya”.

Casado també ha demanat a Sánchez la celebració d’un debat sobre l’estat de la nació, perquè “no pot esperar més a retre comptes”, i ha atacat la política d’aliances del president espanyol amb els independentistes. Aquest, ha dit, és “un govern que disculpa els que ataquen la llei” però que “ataca els que la respectem” i que accepta “el xantatge dels que no aporten res a la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona