Política

Òmnium reitera que “l’única solució possible és l’amnistia”, no els indults

Marcel Mauri assegura que Cuixart “no ha de demanar perdó per res” i que, en tot cas, “ho ha de fer l’Estat”

Desconfia que el govern espanyol tingui la voluntat de tirar endavant aquesta “mesura de gràcia”

Òmnium Cultural ha reiterat aquest dimecres que la solució a la situació dels presos polítics per l’1-O, entre els quals el president de l’entitat, Jordi Cuixart, no són els indults sinó l’amnistia.

En declaracions als mitjans el dia que el Tribunal Suprem (TS) espanyol ha donat cinc dies als condemnats pel procés perquè es pronunciïn sobre els indults, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat que Cuixart “no ha de demanar perdó ni clemència per res”. És més, ha afirmat que “qui hauria de demanar perdó és l’Estat i el TS”.

Mauri ha reivindicat que el líder de l’entitat sempre ha estat coherent en la defensa dels “drets fonamentals” i és per això que ha estat condemnat. “És evident que ho tornarà a fer i que no hi ha cap penediment. No acceptem aquestes mesures de gràcia”, ha reblat.

“Seguim defensant l’amnistia, perquè és el reconeixement de l’Estat que s’han fet les coses malament. El dret a l’autodeterminació no és delicte”, ha advocat.

A més, el vicepresident d’Òmnium ha qüestionat que el govern espanyol tingui voluntat de tirar endavant els indults. Mauri ha recordat que aquesta petició d’indult “fa més d’un any i mig que va arribar i no han fet res”. “Ni ha passat ni creiem que passi, no creiem que el govern espanyol afronti la situació. No és un escenari que puguem preveure ara mateix”, ha considerat.

I és que a parer seu, “el govern de Pedro Sánchez sempre trobarà excuses per no haver-se de posicionar”.“No té cap interès i ha demostrat que no vol solucionar el conflicte polític”, ha sentenciat.

Mauri ha assenyalat que ara hi ha més de 3.000 represaliats i amb l’actual govern la fiscalia continua obrint causes. “Jordi Cuixart porta més temps empresonat sota el govern de Pedro Sánchez que sota el de Mariano Rajoy”, ha constatat.


El portaveu d’Òmnium ha constatat que a nivell judicial ara “no hi ha cap altra perspectiva que anar a Europa” i ha avançat que preparen “l’estratègia per anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)”.

En aquest context, ha apostat per continuar amb la internacionalització del conflicte. Mauri ha recordat que l’ONU, Amnistia Internacional i el Consell Europeu diuen que “l’únic defensor dels drets humans empresonat a la UE és Jordi Cuixart”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona