Política

L’ANC demana mantenir la confrontació amb l’Estat “en paral·lel” a l’estratègia del diàleg, que insisteix que serà un “fracàs’

Paluzie només veuria bé l’aposta per la mesa de negociació “si alhora no t’estàs desarmant”

Paluzie demana “un esforç de consens de tothom” per aconseguir un govern independentista “fort”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) només veuria bé l’opció de donar dos anys de marge a la taula de diàleg –tal com han pactat ERC i la CUP- si “en paral·lel” es manté una estratègia de confrontació amb l’Estat.

La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha insistit que l’entitat creu que la taula de diàleg serà “evidentment un fracàs” perquè “no hi haurà respecte al dret a l’autodeterminació ni a l’amnistia”.

De totes maneres, l’ANC no veu malament que es doni aquest temps de marge si mentrestant “hi ha una resposta independentista civil i institucional en termes de confrontació”.

“No és necessàriament contradictori si alhora que fas una apel·lació al diàleg no t’estàs desarmant i estàs confrontant l’Estat a tot arreu on pots”, ha dit. “Si l’aposta de deixar dos anys vol dir que hi continua havent una ofensiva jurídico-política, una ofensiva de guerra declarada contra el moviment independentista, i nosaltres ens desarmem, no ho veiem”, ha afegit.

Paluzie ha denunciat que “cada setmana es veuen exemples concrets de l’estat de guerra declarat” contra l’independentisme. Ha assegurat que Espanya “utilitza tot l’aparell judicial, institucional i polític” contra el nacionalisme català. En aquest sentit, ha demanat aprendre “com abans millor” la lliçó que l’Estat “és irreformable”.


Consens per un govern “fort”
Paluzie ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de la ronda de trobades que aquesta està fent amb entitats de la societat civil.

La conversa s’ha celebrat en plenes negociacions entre JxCat i ERC per a la investidura de Pere Aragonès. En aquest context, Paluzie ha demanat als partits independentistes que es posin d’acord per a formar govern  ha aprofitat per instar els partits independentistes que es posin d’acord per a formar govern. “Demanem un esforç de consens de tothom per fer un govern independentista fort”, ha dit.

“És evident que hi ha estratègies diferents, però la realitat del que trobem a la paret de l’Estat és tant crua que el que ens uneix és molt més que el que ens separa”, ha remarcat. En aquest sentit, ha demanat “no desaprofitar” el 52% de vots a les eleccions del 14-F.

 L’activista ha subratllat que cal “passar a l’ofensiva”



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona