Política

L’ANC demana mantenir la confrontació amb l’Estat “en paral·lel” a l’estratègia del diàleg, que insisteix que serà un “fracàs’

Paluzie només veuria bé l’aposta per la mesa de negociació “si alhora no t’estàs desarmant”

Paluzie demana “un esforç de consens de tothom” per aconseguir un govern independentista “fort”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) només veuria bé l’opció de donar dos anys de marge a la taula de diàleg –tal com han pactat ERC i la CUP- si “en paral·lel” es manté una estratègia de confrontació amb l’Estat.

La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha insistit que l’entitat creu que la taula de diàleg serà “evidentment un fracàs” perquè “no hi haurà respecte al dret a l’autodeterminació ni a l’amnistia”.

De totes maneres, l’ANC no veu malament que es doni aquest temps de marge si mentrestant “hi ha una resposta independentista civil i institucional en termes de confrontació”.

“No és necessàriament contradictori si alhora que fas una apel·lació al diàleg no t’estàs desarmant i estàs confrontant l’Estat a tot arreu on pots”, ha dit. “Si l’aposta de deixar dos anys vol dir que hi continua havent una ofensiva jurídico-política, una ofensiva de guerra declarada contra el moviment independentista, i nosaltres ens desarmem, no ho veiem”, ha afegit.

Paluzie ha denunciat que “cada setmana es veuen exemples concrets de l’estat de guerra declarat” contra l’independentisme. Ha assegurat que Espanya “utilitza tot l’aparell judicial, institucional i polític” contra el nacionalisme català. En aquest sentit, ha demanat aprendre “com abans millor” la lliçó que l’Estat “és irreformable”.


Consens per un govern “fort”
Paluzie ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de la ronda de trobades que aquesta està fent amb entitats de la societat civil.

La conversa s’ha celebrat en plenes negociacions entre JxCat i ERC per a la investidura de Pere Aragonès. En aquest context, Paluzie ha demanat als partits independentistes que es posin d’acord per a formar govern  ha aprofitat per instar els partits independentistes que es posin d’acord per a formar govern. “Demanem un esforç de consens de tothom per fer un govern independentista fort”, ha dit.

“És evident que hi ha estratègies diferents, però la realitat del que trobem a la paret de l’Estat és tant crua que el que ens uneix és molt més que el que ens separa”, ha remarcat. En aquest sentit, ha demanat “no desaprofitar” el 52% de vots a les eleccions del 14-F.

 L’activista ha subratllat que cal “passar a l’ofensiva”



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona