Política

Calvo compara Ayuso amb l’independentisme: “Espero que no pensi que a Madrid hi ha un conflicte polític”

La vicepresidenta atribueix els resultats de Madrid a la pandèmia, però assumeix que el PSOE ha de reflexionar

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha comparat aquest dijous la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb l’independentisme, per haver dit que no acceptaria “ingerències de Moncloa”. “Jo pensava que aquesta frase l’havia dit Torra o Puigdemont”, ha afirmat abans d’insistir que si l’hagués pronunciat el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, hauria generat rebombori. “Espero que Ayuso no pensi que a Madrid hi ha un conflicte polític”, ha dit en una entrevista a Onda Cero, perquè si ho fa “estarà defraudant el seu electorat”.

Calvo ha admès que el PSOE ha de “reflexionar” sobre els resultats que ha obtingut a Madrid, però els ha atribuït principalment a la fatiga de pandèmia. “És difícil comprendre com se’ns desploma tant electorat”, i “és evident que donar una volta al debat general de les coses sempre està bé”. En tot cas, segons Calvo, “no és el mateix votar en pandèmia que sense pandèmia, perquè altera molt l’estat d’ànim”.

Ha assegurat que el PSC va obtenir un molt millor resultat a Catalunya “perquè a Catalunya no es debatia contra la pandèmia sinó l’afartament contra l’independentisme”.

En aquest marc ha recordat que el govern espanyol ha marcat de manera inequívoca el que pensa de les “posicions independentistes”. “Ho hem deixat clar una vegada i una altra quan ha calgut anar al TC a posar les coses al seu lloc”. En tot cas ha destacat que “les grans proclames independentistes” van tenir lloc sota el mandat de governs del PP, que les va “consentir”.

La vicepresidenta ha restat transcendència a la petició de Pablo Casado de celebrar un debat sobre l’estat de la nació, que segons ha dit es produirà “quan correspongui”. Ha recordat que les compareixences que Sánchez va fer “cada 15” dies durant l’inici de la pandèmia ja són “com debats de l’estat de la nació” i si es compara amb altres parlaments “el govern ha rendit comptes contínuament”.

Ha insistit que la campanya ha transitat per “camins molt estranys” com les frases d’Ayuso com la de no trobar-se l’ex. També ha apuntat que Ayuso ha fet un discurs d’extremadreta per captar els votants de Vox. “Jo veig en Ayuso una líder que clarament s’ha fet amb el lideratge del PP, amb un missatge molt de dretes que no és el que hem sentit a Rajoy, a Soraya Sáenz de Santamaría o a Feijóo, fins i tot en les formes”.

Conferència de presidents

Calvo també ha apuntat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, convocarà una Conferència de Presidents autonòmics abans que acabi la primera meitat de l’any, això és abans de juliol, per abordar la situació que deixa el procés de vacunació i la recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona