Política

Aragonès: “Són les altres forces independentistes que han de facilitar la investidura. A l’inrevés ERC sempre hi ha estat”

El dirigent d’ERC compta amb els 32 vots de JxCat i creu que el problema no és Puigdemont sinó que JxCat “intenta imposar la seva estratègia per darrere”

Defensa formar govern i seguir negociant amb Junts: “Les converses ara seran per facilitar la investidura”

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en la urgència de formar govern el més aviat possible per fer front a la crisi i ha evitar la pressió d’una repetició electoral en les negociacions amb Junts. En una entrevista a TV3, Aragonès ha assegurat que cal començar a negociar el suport a la investidura i que espera comptar amb els 32 vots de Junts, tal com el secretari general del partit, Jordi Sànchez, va dir públicament, i no només amb 4, tal com s’ha assegurat aquest cap de setmana. Si posen nous condicionants, que ho expliquin”, ha afegit. Aragonès també ha dit que ha parlat amb Carles Puigdemont i que l’expresident li ha dit que la interlocució ha de ser amb Jordi Sànchez. Segons Aragonès, el problema no és el que vulgui fer Puigdemont sinó que Junts “intenta amb l’embolcall del Consell per la República imposar la seva estratègia per darrere”.

Aragonès ha considerat que “per una vegada a la història ERC és el primer partit independentista i ara són les altres forces independentistes que ho han de facilitar la investidura“. “A l’inrevés ERC sempre hi ha estat”, ha recordat. “Hem votat Laura Borràs com a presidenta del Parlament. I s’entenia que aquests vots tindrien una correspondència”, ha afirmat.

Aragonès ha tornat a lamentar que Junts ha anat allargant les negociacions i que ara ja no podien optar a arribar al dia 24 de maig “encara amb els mateixos esculls” i amb la pressió de la convocatòria automàtica d’eleccions el 26 de maig. Aragonès ha recordat que amb “Junts sempre hem topat amb el mateix escull”, que és “qui decideix l’estratègia independentista” dins el Consell per la República. Pel líder d’ERC, ara les converses seran “per facilitar la investidura”.

Amb tot, Aragonès ha insistit en mantenir obertes les negociacions, assegurant que “en les properes hores” es posarà en contacte amb Jordi Sànchez per reprendre el diàleg. Fins i tot, s’ha mostrat obert a que les forces que li donin suport a la investidura puguin entrar al govern en un futur: “N’haurem de parlar”. De moment, però, defensa un govern en solitari d’ERC. “Tenim més percentatge de vot independentista que mai per començar a negociació am l’Estat una solució al conflicte de Catalunya”.

-“S’han de resoldre qüestions de fons que, hi eren des del primer dia i continuen avui. Si hem estat 85 dies i no hem aconseguit un acord de govern. Deixem constituir el govern, seguim treballant per resoldre-les i després ja continuarem avançat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona