Política

El govern de Girona obre finalment la negociació pel pressupost del 2021

Entre divendres i dilluns presentarà als diferents grups una proposta “bastant equilibrada”

L’oposició fa mesos que critica la manca de comptes

Quatre mesos després d’anunciar en el ple de gener la intenció d’obrir negociacions per poder aprovar el pressupost del 2021 en el ple de febrer, el govern en minoria de Girona (format per JxCat i ERC) finalment engegarà aquest divendres les converses amb els grups de l’oposició. El motiu del retard, segons la tinenta d’alcalde d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, és que s’estava en espera de si es rebien uns ajuts promesos pel govern espanyol, que ara ja sembla clar que no arribaran.

Planas explica que entre aquest divendres i dilluns que ve farà reunions per exposar la proposta del govern amb cadascun dels tres grups de l’oposició, Guanyem, PSC i Ciutadans, que fa mesos que critiquen que Girona sigui “l’única capital de demarcació catalana sense uns pressupostos adaptats a la pandèmia”, com han denunciat en reiterades ocasions. Planas afirma que han aconseguit fer un “pressupost bastant equilibrat” i en aquest sentit “anar tard”, assenyala, ha ajudat a fer “alguna correcció en positiu” veient els ingressos d’aquests mesos, sobretot quant a impostos. Deixa clar, però, que és només la proposta inicial del govern i que està totalment oberta a les aportacions de l’oposició. “Tots haurem de cedir. El que importa és que hi hagi predisposició. Esperem una actitud sincera de negociació per part de l’oposició després de mesos demanant que presentéssim un pressupost.”

Planas no es marca terminis per a la negociació, tot i que creu que es veurà aviat si hi ha possibilitats. En tot cas, com ja havia dit fa un temps, reitera que la intenció del govern és només dur els comptes al ple si es tenen el suports per aprovar-los; si no, no.

LA FRASE

Esperem una actitud sincera de negociació per part de l’oposició després de mesos demanant-ho
Maria Àngels Planas
tinenta d’alcalde d’hisenda i règim interior de girona

Sense que tornin per ara els plens presencials

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va descartar dilluns en el tram final del ple del maig un retorn proper als plens presencials a la ciutat. A preguntes del portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, que fa temps que ho reclama, Madrenas va argumentar motius econòmics, ja que va explicar que un ple presencial a la sala de plens com es feien abans tenia un cost mitjà de 250 euros; un ple telemàtic com s’està fent ara en pandèmia, de 100 euros, i un ple presencial fora de la sala de plens (com el que es va fer al centre cívic de Taialà el juliol de l’any passat), de 5.270 euros. L’alcaldessa va confiar que “aviat tots tindrem condicions sanitàries per fer reunions amb més proximitat sense risc per a la salut” i per això creu que val la pena ”esperar una mica”.

Sobre la possibilitat de fer-ho ja a la sala de plens, amb mesures excepcionals, com ara la realització de PCR o testos d’antígens previs i la col·locació de mampares, Madrenas també va descartar-ho perquè va dir que no volia posar en aquest compromís els 27 regidors, ja que va insistir que això hauria de ser una decisió personal de cadascú i no de grup, i que almenys ja sabia d’un cas d’algú vulnerable que no ho volia.

A més de Guanyem, també Ciutadans ha demanat que es torni a fer plens presencials, en el seu cas proposant que fos parcialment només amb els portaveus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona