Política

La CUP convoca ERC i Junts al Parlament per intentar “desbloquejar” la situació

Carles Riera avança que els anticapitalistes faran una “proposta política” per acordar un “marc general”

Els republicans anuncien que assistiran a la reunió “amb l’objectiu d’evitar eleccions”

El diputat de la CUP Carles Riera ha avançat que la seva formació ha convocat ERC i Junts a les 12 hores d’avui dimecres al Parlament per intentar “desbloquejar” la situació actual.

Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Riera ha detallat que faran una “proposta política” per acordar un “marc general”, i intentar així desbloquejar les negociacions sobre la investidura del candidat republicà Pere Aragonès i la formació del nou Govern.

La proposta es basarà en 4 punts: la urgència de donar resposta a la crisi; que el Tribunal Constitucional no limiti el Parlament a l’hora de legislar; treballar per un acord nacional per a l’autodeterminació; i consolidar un espai compartit per consensuar una estratègia independentista “de confrontació democràtica”.

Riera ha advertit que la situació actual “està a les antípodes d’allò que el país necessita”. Segons el diputat de la CUP, no es tracta d’actuar com a mediador entre ERC i JxCat, però sí que desitja allunyar “el perill d’unes noves eleccions” plantejant “propostes de sentit comú que van més enllà dels partits” que ajudin a superar el bloqueig.

També ha preconitzat “construir un marc per superar les desconfiances” i ha exigit “celeritat, compromís i responsabilitat per formar Govern” davant la circumstància que JxCat i ERC “s’enroquen i impedeixen iniciar la legislatura”.

Al seu entendre, “s’està posant els interessos de partit i pugnes de poder per sobre de les necessitats del país”, i ha puntualitzat que “hi ha pressa per sortir d’aquest atzucac”.

ERC confirma assistència

ERC ha confirmat que assistirà a la reunió a tres amb CUP i Junts, que han convocat els anticapitalistes per aquest dimecres a les 12 hores per “desbloquejar” les negociacions per la investidura de Pere Aragonès.

Així ho ha informat Esquerra a través d’un breu comunicat aquest matí: “Sempre som a totes les taules. Hi anirem amb l’objectiu de poder implementar el més aviat possible l’acord que tenim signat i evitar unes eleccions que no vol ningú”.

En aquesta línia, la portaveu, Marta Vilalta, ha respost via Twitter la diputada de la CUP Dolors Sabater -que es feia ressò de la convocatòria de la reunió-: “Tenim un acord amb la CUP des de fa més de 50 dies i el volem implementar el més aviat possible”.

Per la seva banda, Junts està a l’espera de poder contactar amb el seu secretari general, Jordi Sànchez -empresonat a Lledoners-, que és qui lidera les negociacions de JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA