Política

Una jutge de Tarragona ordena detenir la diputada de la CUP Laia Estrada, malgrat ser aforada

El Jutjat d’Instrucció 6 la investiga per presumptes desordre públics a la manifestació del 21-D de 2018, però la causa ha de passar al TSJC perquè ara és parlamentària

Estrada nega que hi hagués violència en aquelles protestes i acusa els Mossos de fer atestats “fantasiosos” i inventar-se “desordres que no van existir”

La titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona ha ordenat la detenció de la diputada de la CUP Laia Estrada, que és investigada per presumptes desordre públics en la manifestació del 21 de desembre de 2018, en el marc de les protestes contra la celebració del Consell de Ministres del govern espanyol a Barcelona.

La jutgessa Milagros Nieto ha dictat aquest dijous un ofici on ordena la detenció d’Estrada per tal que sigui posada a disposició del jutjat. La magistrada argumenta que la investigada no ha comparegut al jutjats en cap de les dues ocasions en les que va ser citada, malgrat haver rebut les notificacions dels dos requeriments i sense al·legar cap causa justificada.

La causa, però, ha de passar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que Estrada és ara diputada. I segons l’article 57 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, els parlamentaris gaudeixen d’immunitat amb l’efecte que no poden ser detinguts si no és en cas de delicte flagrant.

En declaracions aquesta tarda a les portes del Parlament, Estrada ha negat que hi hagués violència en aquelles protestes i ha acusat els Mossos d’Esquadra d’elaborar atestats “fantasiosos”.  “S’inventen desordres que no van existir en protestes pacífiques”, ha denunciat.

La diputada ha reptat els policies presents al Parlament ha detenir-la. “Aquí hi ha agents. Si em volem detenir, fem-ho ràpid”, ha dit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona