Política

Ordenen la detenció de la cupaire Laia Estrada

No va anar a declarar per les protestes del Consell de Ministres del 2018

El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona ha ordenat la detenció de la diputada de la CUP Laia Estrada perquè declari com a investigada per desordres públics, en el marc de les protestes contra el Consell de Ministres de Barcelona el 2018. La jutgessa Milagros Nieto va dictar ahir un ofici en què ordena la detenció d’Estrada perquè sigui posada a disposició del jutjat. La magistrada argumenta que la investigada no ha comparegut en cap de les dues ocasions en què va ser citada, malgrat haver rebut les notificacions dels dos requeriments, i no ha al·legat cap causa justificada. La causa ha passat al TSJC per la condició d’aforada de la diputada cupaire, però el 3 de maig passat va retornar el procediment a la jutgessa del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona perquè delimités els indicis delictius que s’atribueixen a l’ara diputada i conclogués la instrucció, en la qual és preceptiu prendre declaració als investigats tot i que aquests es neguin a respondre.

Estrada va qualificar la situació d’“absurda” i “dantesca” ahir a l’exterior del Parlament i va acusar els Mossos d’Esquadra de d’elaborar atestats “fantasiosos que distorsionen la realitat” i que “s’inventen desordres que no han existit en protestes pacífiques”. En la mateixa compareixença davant dels mitjans de comunicació, la diputada va instar la policia a actuar. “Aquí hi ha agents. Si em volen detenir, fem-ho ràpid i acabem ja amb aquesta història”, va dir. Estrada ja havia estat investigada en dos altres procediments per les mobilitzacions de les vagues del 3 d’octubre i el 8 de novembre del 2017. Tampoc es va presentar a declarar i les causes es van arxivar. La diputada va confirmar que tenia intenció de continuar l’activitat política prevista mentre que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va explicar que havia encarregat als serveis jurídics de la cambra catalana una “certificació oficial” sobre la “immunitat” de Laia Estrada, actual diputada de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona