Política

‘Pinzellades de llibertat’, un llibre solidari “contra la renúncia i la repressió”

Lluís Llach i Toni Strubell van presentar ahir l’obra a Girona

El volum aplega poemes i pintures en suport dels “presos i represaliats de l’1-O”

L’Associació Catalana pels Drets Civils, creada fa tres anys arran de l’1-O, va presentar ahir a Girona Pinzellades de llibertat, un llibre amb fins solidaris, editat pel grup Enciclopèdia Catalana, que aplega 27 retrats de l’artista Pere Piquer en homenatge als representants polítics, socials i culturals que han patit la persecució judicial del procés independentista, a més d’una trentena de poemes sobre el tema, alguns dels quals inèdits, d’autors com ara Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol, Carles Duarte o Vicenç Altaió.

A l’acte, que va tenir lloc a la plaça Independència, hi van participar Montse Puigdemont, germana del president de la Generalitat a Waterloo, com a representant de l’Associació pels Drets Civils; l’exdiputat i impulsor del llibre Toni Strubell; el cantautor i també exdiputat Lluís Llach; Núria Bassa, cosina de l’exconsellera Dolors Bassa; l’artista Pere Piquer, que va dedicar el llibre al seu pare, per la “lluita en la llarga i fosca nit del franquisme”, i Laura Cendrós, fent de presentadora. Toni Strubell va ser el més combatiu i, davant el mig centenar de persones reunides a la plaça, va remarcar que l’edició del llibre “no és un exercici solidari i sentimental, tot i que també”, sinó sobretot un “acte de lluita contra la renúncia” i un homenatge als “nostres represaliats”, en el marc del “combat per la independència i la democràcia que Espanya ens nega i ens continuarà negant”. En referència al bloqueig de la legislatura per la falta d’acord entre els partits independentistes, Strubell va remetre’s a una piulada de l’exconseller Josep Rull en què es demanava: “Si no fem un govern junts, de què haurà servit la presó?” En resposta, Strubell va qualificar de “tasca sagrada” la causa per l’autodeterminació de Catalunya. “No renunciem a res i avançarem inexorablement cap a la República catalana, l’únic marc que afavoreix la cultura, la llibertat i el respecte”, va dir, i va tancar l’acte amb el lema “Ho tornarem a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA