Política

‘Pinzellades de llibertat’, un llibre solidari “contra la renúncia i la repressió”

Lluís Llach i Toni Strubell van presentar ahir l’obra a Girona

El volum aplega poemes i pintures en suport dels “presos i represaliats de l’1-O”

L’Associació Catalana pels Drets Civils, creada fa tres anys arran de l’1-O, va presentar ahir a Girona Pinzellades de llibertat, un llibre amb fins solidaris, editat pel grup Enciclopèdia Catalana, que aplega 27 retrats de l’artista Pere Piquer en homenatge als representants polítics, socials i culturals que han patit la persecució judicial del procés independentista, a més d’una trentena de poemes sobre el tema, alguns dels quals inèdits, d’autors com ara Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol, Carles Duarte o Vicenç Altaió.

A l’acte, que va tenir lloc a la plaça Independència, hi van participar Montse Puigdemont, germana del president de la Generalitat a Waterloo, com a representant de l’Associació pels Drets Civils; l’exdiputat i impulsor del llibre Toni Strubell; el cantautor i també exdiputat Lluís Llach; Núria Bassa, cosina de l’exconsellera Dolors Bassa; l’artista Pere Piquer, que va dedicar el llibre al seu pare, per la “lluita en la llarga i fosca nit del franquisme”, i Laura Cendrós, fent de presentadora. Toni Strubell va ser el més combatiu i, davant el mig centenar de persones reunides a la plaça, va remarcar que l’edició del llibre “no és un exercici solidari i sentimental, tot i que també”, sinó sobretot un “acte de lluita contra la renúncia” i un homenatge als “nostres represaliats”, en el marc del “combat per la independència i la democràcia que Espanya ens nega i ens continuarà negant”. En referència al bloqueig de la legislatura per la falta d’acord entre els partits independentistes, Strubell va remetre’s a una piulada de l’exconseller Josep Rull en què es demanava: “Si no fem un govern junts, de què haurà servit la presó?” En resposta, Strubell va qualificar de “tasca sagrada” la causa per l’autodeterminació de Catalunya. “No renunciem a res i avançarem inexorablement cap a la República catalana, l’únic marc que afavoreix la cultura, la llibertat i el respecte”, va dir, i va tancar l’acte amb el lema “Ho tornarem a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona