Política

La CUP demana responsabilitat per evitar votar al juliol

Insta ERC i Junts a oblidar els “tacticismes”, perquè no tenir acord i repetir eleccions seria una “presa de pèl”

“Responsabilitat.” Aquest és el clam de la CUP adreçat a ERC i a Junts quan la política catalana viu la setmana decisiva per dirimir si es forma un govern in extremis o la desunió independentista es porta fins a les últimes conseqüències de forçar una repetició electoral el dimarts 13 de juliol com si la votació del 14 de febrer hagués estat inútil. La cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, va demanar a ERC i a Junts per Catalunya “responsabilitat” i que aparquin els interessos partidistes i el “tacticisme”, amb l’advertiment que una repetició de les eleccions “no és el camí”. “No ens ho podem permetre, no s’entendria”, avisa Sabater.

En un acte a la plaça Comercial de Barcelona, davant del Mercat del Born, la CUP va voler redoblar la pressió sobre els altres dos partits independentistes, en un moment en què ja ha començat el compte enrere fins a la data límit del 26 de maig, quan expira el termini per formar govern. “Falten pocs dies. Nosaltres prenem la iniciativa de desencallar la legislatura”, va reivindicar Sabater.

Després d’apadrinar una cimera a tres bandes dimecres en què “es van fer passes endavant”, la CUP creu que és l’hora que ERC i JxCat “es comprometin amb la responsabilitat”. “És absolutament irresponsable que tres mesos després de les eleccions no tinguem un govern i que hàgim entrat en la mateixa situació una vegada i una altra, en la mateixa dinàmica de disputes partidistes i tacticisme”, va lamentar.

Si Sabater creu que la repetició de les eleccions “no s’entendria”, la diputada Laia Estrada va més enllà: “Tornar a convocar eleccions seria una presa de pèl absoluta.” Pel que fa a l’escenari al Congrés, Sabater sosté que els partits independentistes “no poden legitimar” ni “facilitar” la governabilitat de Pedro Sánchez, en al·lusió al paper d’ERC. Segons Sabater, “no s’ha de legitimar” un govern espanyol que manté “la via de la repressió” i que es nega a buscar una solució “política i democràtica” al conflicte. “Considerem inconcebible que es continuï legitimant el govern espanyol, que s’apuntali aquest govern”, va recalcar.

Pregunta laboral de Botran a Díaz

En la sessió de control que tindrà lloc al Congrés demà passat, el diputat de la CUP Albert Botran aprofitarà el seu torn de pregunta per fiscalitzar els plans que té la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, sobre el mercat laboral i les promeses fetes a Brussel·les. “Quines són les mesures en l’àmbit laboral compromeses amb la UE?”, preguntarà Botran a la nova referent de Podem al govern espanyol després de l’adeu de Pablo Iglesias.

La vicepresidenta Díaz s’ha compromès a desfer la reforma laboral de Mariano Rajoy, però refusa concretar si això inclourà el cost de l’acomiadament. Per part d’ERC, Marta Rosique preguntarà al govern per l’atur juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA