Política

L’abstenció de PSOE frena la llei trans, però Montero promet que veurà la llum

Els socialistes justifiquen l’abstenció del seu grup recordant que el govern prepara una llei, consensuada amb els principals col·lectius LGTBI, que està “molt a prop”

Finalment, l’abstenció del PSOE ha impedit que el Congrés dels Diputats tramiti la proposició de llei trans registrada per ERC i altres grups, però la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha promès que l’autodeterminació del gènere serà llei en aquesta legislatura.

Les diferències entre els socis de Govern, que mantenen bloquejat el projecte de llei trans elaborat pel Ministeri d’Igualtat, han quedat patents aquest dimarts en la Cambra Baixa, on tant PSOE com Unides Podem han reiterat les seves postures dispars.

La formació habitada defensa que es pugui canviar de sexe en el Registre amb la sola declaració de l’interessat i els socialistes exigeixen seguretat jurídica, convençuts que el Constitucional tombaria una llei així. Amb aquest argument el PP ha votat en contra de la presa en consideració, al costat de Vox.

La proposició de llei trans, registrada per ERC, JxCat, Més País, Compromís, la CUP i Nova Canària, despatologitzava la transsexualitat i regulava l’autodeterminació de gènere, el canvi de sexe registral sense necessitat d’informe ni tractament mèdic, igual que l’esborrany dissenyat per Igualtat i bloquejat per la Vicepresidència Primera de Carmen Calvo.

La ministra Montero ha pujat a la tribuna per a demanar perdó pel retard del projecte de l’Executiu i ha promès que l’autodeterminació formarà part de la legislació espanyola en aquesta legislatura.

“Tenim un deute amb elles, ells, eles dobles i la saldarem encara que no sigui tan aviat com a mi m’agradaria”, ha dit Montero, qui ha emplaçat al Parlament a aconseguir un consens de cara a la celebració del pròxim Orgull.

Durant el debat, la diputada socialista Susana Ros ha justificat l’abstenció del seu grup recordant que el Govern prepara una llei, consensuada amb els principals col·lectius LGTBI, que està “molt a prop” d’arribar a la taula del Consell de Ministres, però ha reconegut també discrepàncies “de fons” amb la proposició debatuda aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona