Política

Rufián emula Bobbio amb dreta i esquerra

El portaveu d’ERC al Congrés passa en sis dies d’equiparar Junts amb Vox a insinuar que és més d’esquerres que el PSOE de Vara, García-Page i Leguina

Aparca la mofa de dir “Convergència o Divergència” l’endemà del pacte Aragonès-Sànchez

El politòleg italià Norberto Bobbio (1909-2004) era èxit de vendes el 1998 amb Dreta i esquerra, on rebatia que les etiquetes fossin dues caixes on hi cap tot igual. Més de vint anys després de l’èxit (Miquel Iceta ironitzava en aquella època que hi havia veritats evidents que no eren de Bobbio sinó de Norberto Obvio), el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha sentit la necessitat d’emular el politòleg torinès i regalar dues lliçons de viva veu sobre què és la dreta i l’esquerra. El problema per a l’alumnat que el segueix és que les dues lliçons són sobre Junts, que fa sis dies era una dreta equiparable a Vox i que ahir era més d’esquerres que el PSOE.

L’endemà de la presentació al Palau Robert de l’acord entre Pere Aragonès i Jordi Sànchez, Rufián va comparèixer al Congrés amb una revelació: “Junts no és tan de dretes com es diu...” I qui ho diu? Ell, sis dies enrere. “Són temps curiosos en què la ultradreta i la dreta espanyoles a vegades coincideixen amb l’independentisme de dretes català en acusacions com ara la de dir-me filosocialista”, va dir Rufián a Pedro Sánchez dimecres.

Si fa una setmana Junts era “Convergència o Divergència”, ahir la mofa era proscrita. “Aquí hi ha un tema pendent del govern més progressista de la història que és la limitació del preu del lloguer. I al Parlament ho hem aprovat amb Junts. Qui és d’esquerres i qui no?”, va raonar. “Ibarra, Corcuera, Vara, García-Page i Leguina representen l’espai d’esquerra del PSOE?”, va dir als oients, tot concloent que “és complicat qualificar Leguina de persona d’esquerres”, encara que “certs espais mediàtics posin etiqueta d’esquerres a gent que fa 40 anys que no és d’esquerres”. “Amb Junts hem aprovat impost a la banca i a les nuclears, renda mínima i 44 lleis socials. Tant de bo al Congrés hi hagués una dreta així!”, va desitjar Rufián. Algú li volia dir que fa sis dies hi era, i era Junts, però amb el timbre de classe va acabar l’emulació de Bobbio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom