Política

L’oposició veu “continuista” la proposta de comptes de Girona

Guanyem exigeix que es faci pública a la ciutadania abans de “negociar coses concretes”

El PSC vol estudiar-la amb detall per fer-hi proposicions

Cs critica que “no hi ha res en promoció econòmica”

El govern de Girona (JxCat i ERC, en minoria) ha obert finalment, com es va anunciar la setmana passada, la negociació pel pressupost del 2021, amb reunions entre aquest divendres i dilluns per presentar la seva proposta de comptes amb els tres grups de l’oposició: Guanyem, el PSC i Ciutadans. Tant Guanyem, amb qui l’executiu va pactar el cartipàs el 2019, els comptes i les ordenances del 2020 i també la major part del pla d’inversions d’aquest any, com el grup de Ciutadans van valorar ahir la proposta que se’ls ha exposat com a “continuista”. El PSC va demanar més temps per estudiar la proposta abans de fer-ne valoracions, adduint que la trobada havia estat dilluns “molt general”. A partir d’aquest estudi també faran les seves pròpies propostes. Tots tres grups van reiterar les crítiques al retard amb què s’ha iniciat la negociació pels comptes del 2021, i van qualificar d’“excuses” les argumentacions del govern sobre l’espera per si es rebien ajudes estatals i per veure l’evolució de l’impacte de la pandèmia a les arques municipals.

Exigències de Guanyem

Guanyem considera que la proposta que se’ls ha presentat és “continuista” i “segueix sense dotar Girona del que realment necessita: un model de ciutat”, i deixa clares dues exigències prèvies “per entrar a negociar coses concretes”: d’una banda, que el govern “faci pública i accessible a la ciutadania” la proposta de pressupostos i, de l’altra, “saber quants diners ja s’han gastat aquests primers cinc mesos del 2021 i quants s’han compromès per al que queda d’any”. Aquest segon punt el veuen clau perquè creuen que “això podria hipotecar les polítiques socials i per a la reactivació econòmica” que Guanyem creu necessàries.

A més de subratllar que fins que el govern compleixi aquestes dues demandes no entraran a negociar, Guanyem avisa que “la decisió sobre la negociació dels comptes també estarà subjecta a la capacitat i voluntat de compliment” per part del govern dels acords previs amb Guanyem.

Mancances, segons Cs

Daniel Pamplona, portaveu de Cs, afirma que se’ls ha presentat un pressupost “molt senzill, sense novetats, continuista”, i destaca que ha estat “fet principalment pels tècnics, cosa que no està malament”. Hi troba sobretot a faltar “un impuls” en el capítol econòmic. “De promoció econòmica no hi ha res, cap iniciativa nova, cap ajuda important, cap promoció del teixit empresarial”, assegura. En canvi, critica que “segueixen existint partides destinades a l’objectiu independentista, diners que es perden pel camí, cosa que s’agreuja en una situació de crisi econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA