Política

Sánchez acusa Casado de “deslleialtat” i de pretendre utilitzar “qualsevol calamitat per derrocar el govern”

El govern espanyol assegura que ja s’han deportat 5.600 persones de Ceuta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimarts de “deslleialtat” amb l’Estat el líder del PP, Pablo Casado, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. “Només té un únic objectiu: utilitzar qualsevol calamitat com la pandèmia o una crisi amb Marroc per derrocar el govern, i no ho aconseguirà”, ha sentenciat Sánchez davant una pregunta del líder de l’oposició sobre la crisi a Ceuta. Sánchez ha retret a Casado que ofereixi en privat la seva cooperació i després critiqui la seva gestió en públic. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anat en la mateixa línia minuts després, quan ha acusat el PP d’estar “en contra del seu país” per motius partidistes.

Sánchez ha respost amb contundència una pregunta de Casado que sobre el paper havia de gravitar sobre l’absència de pla B del govern espanyol per plantar cara a la pandèmia, però que el líder dels populars ha desviat cap a la situació a Ceuta.

Casado ha insistit a verbalitzar el seu “suport” al govern espanyol, però ha aprofitat per retreure-li també els “errors” diplomàtics i, de retruc, les seves aliances amb “els radicals de Podem” i els independentistes.

“No pot donar suport a l’Exèrcit mentre els seus socis de Bildu demanen treure’l de Ceuta, ni defensar la integritat nacional a Melilla mentre negocia l’autodeterminació de Catalunya amb els seus socis d’Esquerra, ni vendre fum per al 2050 quan és incapaç de resoldre aquest desastre al 2021”, ha dit Casado.

Segons el líder del PP, Sánchez “ha demostrat que el govern li queda clar”. “Sigui humil i deixi’s ajudar”, ha dit, “perquè hi ha més lleialtat en aquesta oposició que al Consell de Ministres, perquè per a nosaltres l’únic que importa és Espanya”.

En la rèplica el president espanyol ha acusat Casado de “deslleial”. “Sempre passa el mateix amb vostès: utilitzen qualsevol calamitat, la més gran de la Història durant els últims 100 anys per la pandèmia o una crisi inèdita com la de Marroc per provar de derrocar el govern d’Espanya i no ho aconseguiran”.

Segons Sánchez, “el problema de la democràcia espanyola és que estem patint una oposició que no només és deslleial amb el govern d’Espanya, sinó amb els interessos generals de l’Estat i per tant de la ciutadania espanyola”.

4.800 deportats

Sánchez també ha apuntat –en resposta a una pregunta de la líder de Cs, Inés Arrimadas- que les forces de seguretat ja han retornat a Marroc 4.800 de les 8.000 persones que van entrar il·legalment a Ceuta fa dos dies. En aquest context ha destacat la tasca de les policies, l’Exèrcit i les ONG.

Aquest dimecres al migdia, el govern espanyol ha actualitzat les xifres de retornats, assegurant que fins a la 13h són 5.600 les persones que van entrar a Ceuta i que han estat retornats al Marroc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona