Política

Amnistia Internacional denuncia que l’exèrcit espanyol ha “infligit violència” contra els migrants a Ceuta

L’entitat alerta que el Marroc i Espanya estan tractant aquestes persones com a “peons en un joc polític”

Amnistia Internacional ha denunciat que l’exèrcit i els cossos de seguretat espanyols a Ceuta han “infligit violència” contra les més de 8.000 persones que han entrat a la ciutat autònoma de forma irregular des del Marroc. L’entitat també ha reprovat l’actitud del Marroc i Espanya, i afirma que ambdós governs estan tractant aquests migrants i sol·licitants d’asil com a “peons en un joc polític” entre ambdós estats. Virginia Álvarez, responsable de Política Interior i investigadora d’Amnistia Internacional Espanya, ha afegit que, malgrat l’assistència proporcionada pels funcionaris de fronteres, “aquests abusos son intolerables” i ha instat les autoritats espanyoles a obrir una “investigació exhaustiva” per “garantir la rendició de comptes”.

L’organització emfatitza que de totes les persones que van creuar dimarts la frontera unes 2.000 eren infants i menors no acompanyats, i ha recordat que aquests poden demanar protecció internacional i que les autoritats han de “garantir el seu interès superior”. “No podem acceptar que les forces espanyoles estiguin apallissant la gent, adolescents inclosos”, ha afegit Álvarez.

Basant-se en una publicació a les xarxes socials del Ministre de Drets Humans del Marroc, Amnistia Internacional creu que els problemes a la frontera entre Ceuta i el Marroc son una “represàlia” pel tractament mèdic que va rebre a l’estat espanyol un líder del Front Polisario. En aquest sentit, la responsable de Política Interior de la organització ha expressat que el Marroc “està jugant amb la vida de les persones”, i ha instat el govern del país a deixar d’utilitzar els seus ciutadans com a “peons” .

Álvarez també ha acusat la Unió Europea de donar “suport” a Espanya i ha afirmat que “els abusos espanyols són també abusos de la UE”. “Demanem als dirigents europeus que no mirin cap a una altra banda davant els abusos que s’estan cometent a les fronteres de la Unió”, ha afegit la investigadora.

Segons recomptes d’Amnistia Internacional, en els últims dies les forces de seguretat espanyoles han retornat al Marroc prop de 5.000 persones de manera “col·lectiva, forçosa i sense cap garantia”. Virginia Álvarez ha recordat que les “devolucions en calent” són il·legals, ja que “impedeixen a aquestes persones exercir el seu dret a una avaluació justa i individualitzada de la seva sol·licitud d’asil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA