Política

La UE celebra l’alto al foc entre Israel i Gaza

Borrell reactivarà els esforços diplomàtics amb els EUA i altres actors per buscar “una solució política” al conflicte

La Unió Europea ha celebrat l’alto al foc entre Israel i Gaza. En un comunicat publicat aquest divendres, l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ha felicitat Egipte, Qatar, els Estats Units i Nacions Unides per haver “facilitat” l’aturada dels enfrontaments després d’11 dies de violència. Borrell ha assegurat que reactivarà els esforços diplomàtics amb els EUA i altres actors de la regió per buscar “una solució política” al conflicte. “Restablir un horitzó polític cap a la solució dels dos estats ara és de major importància”, ha defensat Borrell.

Després de dues setmanes d’enfrontaments entre Israel i Palestina, les operacions israelianes a Gaza es van incrementar a principis d’aquesta setmana mentre s’intensificava la pressió internacional per un alto al foc. Amb el president dels Estats Units, Joe Biden, també donant suport a l’alto al foc, finalment dijous al vespre el govern israelià va acceptar aturar la confrontació armada.

L’enfrontament ha deixat més de 200 persones mortes a la Franja de Gaza i unes 2.000 ferides. Per la part israeliana s’ha informat de 12 víctimes.

Aquesta escalada en el conflicte deriva de les protestes dels palestins a Jerusalem contra el desnonament de diverses famílies a l’est de la ciutat per donar-les a colons israelians. També per la presència de la policia israeliana prop de l’esplanada de les Mesquites, lloc de culte per als musulmans.

Després de setmanes de xocs amb la policia i centenars de ferits, Hamas va llançar fa dues setmanes 200 coets a la ciutat sagrada provocant sis ferits entre els civils. Com a represàlia, l’exèrcit israelià va atacar immediatament la Franja de Gaza desencadenant una escalada de violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona