Política

La CUP insta ERC a donar “senyals” de canvi en setmanes

Sabater posa el focus en els desnonaments i el paper dels antidisturbis

El suport no és cap “xec en blanc”, diu

Transformació del model productiu, implantació de la renda bàsica garantida, embat democràtic, mobilització social i autodeterminació. Aquests seran els principals eixos de la CUP aquesta legislatura amb un avís incorporat. “Avui us donem els nou vots plenament d’acord amb el nostre compromís, però no són un xec en blanc, cal anar molt més enllà.” La diputada Dolors Sabater va ser l’encarregada de recordar a ERC i a la resta de partits a la cambra catalana: “Seguirem lluitant per afrontar situació social de manera immediata i urgent, i volem senyals”, reblava. Uns senyals que la CUP exigeix que arribin en les pròximes “setmanes”. En aquest sentit, un dels primers canvis que ahir la CUP tornava a posar sobre la taula era “aturar la repressió contra el moviment en defensa de l’habitatge i la presència dels antidisturbis en els desnonaments”. “Sense aquests canvis no podrem sostenir aquesta majoria parlamentària”, reblava. La CUP també va recordar que ells no seran a la taula de diàleg perquè la consideren “una aposta fallida”, però alhora demanen als republicans: “Fem efectiu aquí el diàleg i avancem no només en el referèndum sinó per sostenir el seu resultat”, hi afegia. Sabater va erigir la CUP com la “punta de llança” de tots aquests canvis i, de nou: “Ho farem vigilant.”

Sabater també va voler referir-se al grup dels comuns per haver-se quedat fora d’aquesta “majoria progressista”. “Deixin aquesta actitud hostil contra aquest moviment popular de lluita social, els demanem que se sumin a aquesta croada per tombar el règim”, reclamava. També va dirigir paraules al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a Felip VI. “ Tenim una mala notícia, seguim dempeus, després del gran embat repressiu, seguim, i tantes vegades com ens tombeu ens aixecarem”, va etzibar.

En la rèplica a la CUP i exhibint una certa sintonia i agraïment pel suport, l’encara candidat Aragonès va agafar el guant dels anticapitalistes i es va comprometre a anar més enllà de l’acord signat amb la CUP per tal de lluitar contra les desigualtats creixents, distribuir la riquesa i garantir un mínim material, la renda bàsica, perquè tot ciutadà pugui desenvolupar el seu projecte de vida sense els condicionants que imposa situacions de pobresa i desigualtats ni en funció de l’origen o el sexe.

“Insubmisos” a l’autonomisme

“No estem en una Generalitat republicana; això és una autonomia sota un règim monàrquic”, va retreure el diputat Carles Riera al candidat Aragonès per demanar-li cura en l’ús de les paraules. Però és en la lluita contra aquest règim que Riera va presentar la CUP com un grup necessàriament “insubmís” per fer veritablement de les institucions catalanes unes “estructures republicanes” aquesta legislatura, tal com diu l’acord amb ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona