Política

Puigneró esdevé la figura de més pes de JxCat al govern

L’actual conseller de Polítiques Digitals assumeix també les competències sobre Territori i tindrà rang de vicepresident

ERC i Junts tanquen la composició de l’executiu, on predomina el foc nou

Un cop resolt el tràmit protocol·lari de la seva presa de possessió, la formació de govern serà la tasca més peremptòria pel president Pere Aragonès. La seva composició ja està més que tancada després que els dos socis de coalició, ERC i JxCat, hagin encaixat les peces fins a completar un trencaclosques de 14 conselleries, set per a cadascun. La intenció del cap de l’executiu és la de reunir-se primer, i per separat, amb cadascun dels integrants potencials del seu gabinet per començar a anar per feina i ja planificar prioritats i decidir per on haurà d’anar cada departament. Si no hi ha cap contratemps, demà prendran possessió i podrien fins i tot celebrar una primera reunió del govern com a tal, que com a perspectiva més immediata tindrà el nomenament dels primers alts càrrecs que ajudaran a construir la primera línia de comandament de la nova Generalitat.

Els noms dels 14 integrants de l’equip d’Aragonès –dels quals només repeteixen tres, comptant el presiden– es donaran a conèixer de manera oficial avui, tot i que la totalitat d’ells ja han anat transcendint en els últims dies. I en aquesta dinàmica d’anar desgranant la partitura de la peça nota a nota, ja sigui a còpia de filtracions o d’especulacions, ahir vam saber que Jordi Puigneró, actual conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, serà el nou vicepresident i la figura de més pes polític de JxCat en l’executiu. Saber qui l’ocuparia s’havia convertit en una de les grans incògnites a escatir, i encara més després que algunes figures destacades de la formació, com ara Elsa Artadi primer i Josep Rius després, haguessin renunciat a ocupar el segon lloc en rang del govern. Considerat com un polític proper a l’expresident Carles Puigdemont, Puigneró ha estat un dels consellers més dinàmics de l’última legislatura, amb una bateria de projectes i iniciatives en el camp digital i les noves tecnologies que li han atorgat una notable transcendència pública. De fet, el seu nom va arribar a sonar fins i tot com a possible candidat a la presidència de la Generalitat. A banda de la vicepresidència, Puigneró també s’ocuparà ara de les responsabilitats inherents a l’antic Departament de Territori i Sostenibilitat. Es dona la circumstància que el titular d’aquesta última àrea, Damià Calvet, era un dels altres aspirants de Junts de qui es rumorejava que volia assolir el número dos de l’executiu. Un dels altres noms que es va confirmar ahir va ser el de Tània Verge, que s’encarregarà, a proposta d’ERC, de dirigir la nova conselleria de Feminismes i Igualtat. Catedràtica de ciències polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Verge va ser una de les integrants de la sindicatura electoral a l’1-O. Natàlia Garriga serà qui portarà Cultura també pels republicans. Igualment, i per la banda de JxCat, ahir també es va saber que l’actual regidora de Sabadell Lourdes Ciuró serà la nova titular de l’àmbit de Justícia, mentre que Violant Cervera portarà Drets Socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta