Política

Aragonès signa els decrets de nomenament dels catorze consellers del seu Govern

El nou executiu prendrà possessió dimecres al matí i el president oferirà després una compareixença de premsa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha signat aquest dimarts els decrets de nomenament dels 14 consellers del seu Govern: vuit dones i set homes formaran part del Consell Executiu. Els 14 noms proposats a parts iguals per ERC i JxCat –set per partit– ja es van confirmar dilluns. Les conselleres (8) i consellers (6) prendran possessió aquest dimecres a les 10 del matí. Aragonès ja ho va fer dilluns al vespre.

El president oferirà una compareixença de premsa després de la presa de possessió del Govern. Es preveu que demà mateix es reuneixi per primera vegada el nou Consell Executiu. Per rang, destaquen el vicepresident, Jordi Puigneró (JxCat), i la consellera de Presidència (ERC), Laura Vilagrà.

Els republicans ocuparan vuit carteres del nou Govern. Vilagrà va ser la número dos de la llista amb què Aragonès es va presentar a les eleccions al Parlament per ERC. També seran a l’executiu l’expresident del Parlament Roger Torrent, que serà conseller d’Empresa i Treball, i l’exalcalde socialista de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, que s’ocuparà d’Interior.

El director general de Centres Públics del Departament d’Educació, Josep González Cambray, assumirà la conselleria en substitució de Josep Bargalló; Teresa Jordà repetirà com a consellera d’Agricultura sota el reformat Departament d’Acció Climàtica; la síndica del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 Tània Verge s’encarregarà de la flamant Conselleria de Feminismes, i Natàlia Garriga serà la consellera de Cultura.

Pel que fa a les apostes de JxCat, el vicepresident del Govern serà Puigneró, que la passada legislatura va ser conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i que ara també assumirà unes competències similars. Junts ha proposat l’exdirectiu de CaixaBank Jaume Giró com a conseller d’Economia i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, com a nou conseller del ram en substitució d’Alba Vergés.

L’exdiputada al Congrés i actual regidora a Sabadell Lourdes Ciuró s’encarregarà de Justícia; la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, serà la nova consellera d’Universitats i Recerca; Acció Exterior recaurà en mans de l’exdelegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina, i l’exdiputada lleidatana Violant Cervera assumirà el Departament de Drets Socials.

Finalment també ha transcendit que Xavier Bernadí serà el nou secretari de Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona