Política

Els 14 consellers del govern prenen possessió prometent lleialtat a Aragonès

El president demana als membres del nou executiu “fer possible la sacsejada que el país necessita”

Proclama el compromís amb la plena llibertat de “presos i exiliats” i amb l’objectiu de la independència de Catalunya

Els 14 consellers del nou Govern han pres possessió aquest dimecres al Palau de la Generalitat, en un acte en el qual han promès complir les obligacions del càrrec que assumeixen “amb lleialtat” al president català, Pere Aragonès. En un breu discurs després de la presa de possessió dels consellers, el president de la Generalitat ha celebrat que es comenci a donar forma a un equip que “obrirà una nova etapa” i els ha demanat que treballin “incansablement” per fer possible “la sacsejada” que el país necessita”.“Avui és un dia per parlar poc i començar a treballar”, ha afirmat.

El president de la Generalitat ha proclamat el compromís del seu Govern amb la “plena llibertat” dels “presos i exiliats” i amb l’objectiu de la independència de Catalunya. Aragonès ha agraït als nous consellers “el seu compromís per servir amb honradesa, humilitat i vocació transformadora” la ciutadania de Catalunya, i també ha tingut paraules de reconeixement als seus predecessors per haver governat en una etapa molt difícil marcada per la lluita contra la pandèmia.

L’objectiu ha de ser, ha dit, transformar per construir “un futur amb benestar per tots” però també “abordar el conflicte amb l’Estat a través de l’exercici del dret d’autodeterminació i de l’amnistia”.

“Tenim predecessors a la presó i a l’exili. Un president, un vicepresident, una presidenta del Parlament i consellers. Represaliats per haver volgut que els catalans decideixin democràticament el futur del país. El nostre compromís amb el Govern i amb el país també ha de ser el compromís per la seva plena llibertat i per la llibertat del conjunt del país”, ha afirmat per després afegir que Catalunya és “una nació i un sol poble” i que, per això, ha de ser el Govern del país sencer.

Aragonès també ha volgut subratllar que el govern té majoria de conselleres i ha assegurat que “no és una qüestió estètica”. En aquest sentit, ha expressat el compromís del seu Govern en “trencar el sostre de vidre”.

“Gràcies per voler-me acompanyar en aquest repte, tenim el futur de Catalunya a les nostres mans, feu-vos dignes d’aquesta enorme responsabilitat”, ha conclòs Pere Aragonès.

L’acte a Palau

La cerimònia de presa de possessió ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, conduïda pel president Aragonès, al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i en presència dels membres de l’executiu sortint.

Els nous consellers han anat prometent el seu càrrec, responent a la pregunta que els formulava d’un a un el president, sense referències a la Constitució ni a l’Estatut: “Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?”.

Els consellers són Jordi Puigneró (vicepresident i titular de Polítiques Digitals i Territori), Laura Vilagrà (Presidència), Roger Torrent (Empresa i Treball), Jaume Giró (Economia i Hisenda), Tània Verge (Igualtat i Feminismes), Victòria Alsina (Acció Exterior i Transparència), Josep González Cambray (Educació) i Gemma Geis (Recerca i Universitats).

També han promès el seu càrrec Teresa Jordà (Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural), Josep Maria Argimon (Salut), Joan Ignasi Elena (Interior), Violant Cervera (Drets Socials), Natàlia Garriga (Cultura) i Lourdes Ciuró (Justícia), a més del secretari del Govern, Xavier Bernadí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia