Política

Un jutge de Barcelona demana al TSJC que investigui el diputat de JxCat Francesc Dalmases per malversació

El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona indica que hi ha indicis que va cobrar 224.000 euros de forma il·legal en subvencions

El diputat de JxCat critica que el jutge traslladi al TSJC el ’cas Voloh’ contra ell tot i l’oposició de fiscalia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut aquest dijous la causa del diputat de JxCat Francesc de Dalmases. La sala civil i penal ha registrat l’exposició raonada del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona en relació al cas ‘Voloh’ per suposades irregularitats en subvencions.

El jutge va iniciar els tràmits el passat mes de març per iniciar formalment una investigació judicial. Com que el diputat és aforat, no disposava de les competències suficients i ha derivat el cas al TSJC, plantejant els indicis contra Dalmases. Ara serà el TSJC qui haurà de decidir si accepta els arguments i assumeix la investigació de l’operació ‘Voloh’ de forma íntegre, o només la part concreta que afectaria el diputat.

Dalmases va ser fundador de la fundació CatMón i president de l’associació Igman, dues de les entitats sospitoses d’haver rebut entre 2013 i 2016 1,2 milions d’euros en subvencions de la Diputació de Barcelona finalment desviades a finançar el projecte independentista.

El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, havia enviat una exposició raonada al TSJC perquè investigués per malversació de fons al diputat de Junts Francesc Dalmases.

Segons Aguirre, Dalmases va lucrar-se amb més de 224.000 euros de subvencions concedides del 2014 al 2017 a CATmon i Igman de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Els delictes són malversació de fons, tràfic d’influències i prevaricació. En la peça també està investigat Víctor Terradellas, exdirigent de CDC i altres cinc persones.

Per la seva banda, el diputat de JxCat Francesc Dalmases critica que el jutge traslladi al TSJC el ‘cas Voloh’ contra ell tot i l’oposició de la fiscalia.

En una piulada al Twitter , Dalmases apunta que fa tres anys que un jutge l’investiga de forma “fraudulenta” i que aquest va demanar al fiscal si era procedent traslladar la causa al TSJC per imputar-lo.

Segons ell, el ministeri públic va assenyalar que no procedia el trasllat en un informe que tot i que no és vinculant sí que és preceptiu. Tanmateix, lamenta, el jutge del ‘cas Voloh’ ha decidit continuar “la persecució”. “Ni la fiscalia es creu aquesta causa, però el jutge persevera”, lamenta el diputat, que conclou que seguirà “plantant cara” i “orgullós” de la feina feta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia