Política

Junts recorda a ERC que l’acord de Govern no exclou la via unilateral i inclou “la lleialtat i el consens en el relat”

Nogueras, a Junqueras: “Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha recordat aquest dimarts a ERC que l’acord d’investidura de Pere Aragonès no exclou cap via, “tampoc la unilateral”, i sí que inclou “la lleialtat i el consens en el relat”. Per aquest motiu, segons Nogueras, si ERC ha variat la seva posició arran de la carta que el líder dels republicans, Oriol Junqueras, haurà de ser ERC qui expliqui aquest canvi. “Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”, ha sentenciat. Nogueras ha posat en dubte que el govern espanyol estigui en disposició de fer un referèndum pactat, i ha advertit que “dir que es pot caminar cap a la via escocesa sense que Espanya es posi en la via del Regne Unit és generar unes expectatives inassolibles”.

En roda de premsa al Congrés, Nogueras ha apuntat que després d’anys de repressió “tothom hauria d’haver entès que la via de països com Escòcia o el Quebec és una via morta si el Regne d’Espanya no utilitza la via del Regne Unit i segueix una via més pròxima a la via turca”. “Espanya porta temps exercint aquesta unilateralitat, i això l’ha deixat sola a Europa”, ha dit.

Segons Nogueras, contràriament a altres formacions, Junts “segueix on estava”. Al seu criteri, “qui ha de donar explicacions sobre la carta d’Oriol Junqueras és ERC”. “Nosaltres tenim un acord signat on no es descarta cap via i que lleialtat i consens en el relat”.

“No descartem cap via, tampoc la unilateral, i això no vol dir que es descarti la via del diàleg i la negociació, que és la via que a tots ens agradaria poder exercir, però no depèn de nosaltres”.

En aquest marc, ha afirmat que els indults “són fruit de pressions internacionals” i per tant “no és un gest de bondat per part del govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona