Política

Rufián titlla la manifestació contra els indults de “narcosala de la ultradreta

El portaveu d’ERC adverteix que aquestes concentracions a Colón acabaran sent “la manifestació de Vox”

Lamenta que PP i Cs no facin com les dretes europees i “frenin” l’extrema dreta

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha descrit aquest diumenge la manifestació celebrada a Madrid contra la concessió dels indults als líders independentistes condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 com “una espècie de narcosala de la ultradreta en què s’hi repartirà metadona de la dolenta”.

El republicà ha fet aquestes manifestacions en un col·loqui organitzat pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG) a Santiago de Compostel·la, amb la portaveu nacional del BNG, Ana Pontón. Rufián ha assegurat que aquesta mena de concentracions a la plaça de Colón de Madrid acabaran sent “la manifestació de Vox”. I és que segons ell, el partit d’ultradreta liderat per l’expopular Santiago Abascal “és com el gamberro de classe a qui la resta segueix”.

El polític català ha assenyalat que a diferència de l’última marxa a Colón “Ciutadans ja no existeix”. Rufián ha recordat una pintada que hi havia a Catalunya sobre la formació que en l’actualitat lidera Inés Arrimadas: “Ciutadans no existeix, són els bancs”.

El diputat d’ERC ha alertat de l’“anomalia” que es dona a Espanya respecte d’Europa amb els partits de dreta respecte els d’ultradreta. Així, ha lamentat que el PP i Cs no es comportin com les dretes europees que barren el pas als extremismes. “Quan en un land alemany pot governar la ultradreta, la frena [la cancellera Angela] Merkel, que potser és més de dretes que Casado, però la seva arrel és antifeixista”, ha assenyalat.

Per contra, ha afirmat que a l’Estat espanyol “ningú no dubta que si Casado i Arrimadas poden algun dia, arribaran a La Moncloa amb el suport de Vox”. “No és normal”, ha insistit.

A parer d’Ana Pontón, la imatge de la marxa a Colón, amb la dreta “de bracet” amb l’extremadreta “xenòfoba, masclista i antigallega, no només anticatalana”, contrasta amb la que protagonitzen ella mateixa i el portaveu d’ERC al Congrés, que aposta pel diàleg i la negociació política.

La política gallega ha reiterat que els possibles indults als presos independentistes del procés son “positius”, si bé ha animat a mirar “més enllà”, ja que “el conflicte català és polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona