Política

El PP porta la seva ofensiva contra la gràcia al Congrés

Irromp la moció contra l’indult i la reforma de la sedició

El PP rep 50.000 firmes diumenge i ja en suma 300.000

L’indult als presos polítics va ser el motiu invocat pel PP, Vox i Cs per omplir la plaça de Colón de Madrid dos anys després de la cita del 10 de febrer del 2019 contra el relator en el diàleg Estat-Generalitat, i ara serà l’eix de l’ofensiva que Pablo Casado portarà des d’avui al Congrés. El PP sotmet a debat i votació en el ple que s’obre avui a les tres de la tarda una moció que demana al govern espanyol la denegació d’uns indults que encara no s’han produït i la renúncia a derogar o rebaixar les penes pel delicte de sedició en l’anunciada reforma d’aquest tipus de l’article 544 al Codi Penal.

Més enllà de forçar el PSOE a retratar-se perquè hi voti en contra, la moció del PP busca posar contra les cordes Pedro Sánchez, que en el passat abjurava de l’indult. “Cal posar fi als indults polítics. Sento vergonya i demano perdó a la ciutadania pels del PSOE”, va dir Sánchez en el programa Viajando con Chester, de Risto Mejide, el 2014 quan censurava la mesura de gràcia de José Luis Rodríguez Zapatero al banquer Alfredo Sáenz, del Santander, el 2011. A més de vetar l’indult i la reescriptura de la sedició per no afavorir els exiliats, la moció del PP sosté que la gràcia no té raons d’equitat, ni justícia, ni utilitat pública, i insta el govern a fer una política exterior que proporcioni “informació veraç” al Consell d’Europa sobre què va ser l’1 d’octubre del 2017.

El debat d’avui serà un aperitiu de la sessió de control de demà a les nou del matí, en què Pablo Casado exigirà a Sánchez dir si defensa la Constitució abans que Santiago Abascal (Vox) hi afegeixi quin és el preu de continuar en el poder. Si la vicepresidenta Carmen Calvo haurà de respondre a Cuca Gamarra (PP) “per què se sotmet a l’independentisme”, els ministres Juan Carlos Campo (Justícia), Fernando Grande-Marlaska (Interior) i Margarita Robles (Defensa) respondran a preguntes sobre si l’indult facilitarà la cooperació judicial europea i l’aplicació de les euroordres.

El PP, alhora, es vanta que l’agitació als carrers de diumenge li ha reportat 50.000 firmes noves contra l’indult només aquell dia. El gruix de firmes és ara de 300.000, molt lluny de les 800.000 obtingudes el 2006 en la primera setmana quan es tractava de firmar contra l’Estatut.

LA XIFRA

300.000
firmes
té ara el PP en contra de l’indult, que estan lluny de les 800.000 contra l’Estatut el 2006 dels primers set dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts