Política

Relleu al capdavant del govern a Girona

La republicana Laia Cañigueral substitueix Pere Vila com a delegada de la Generalitat a la demarcació

S’ha fet balanç de la feina feta i dels reptes futurs

Visita a Dolors Bassa, el primer acte oficial

El primer acte oficial de l’agenda de la nova delegada del govern de la Generalitat a Girona, la republicana Laia Cañigueral , nomenada ahir per acord de govern, era tota una declaració d’intencions: la visita a Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies (2016-2017), empresonada al centre penitenciari del Puig de les Basses a causa del judici pel procés independentista. Cañigueral és una persona molt pròxima a Bassa. “Per mi la Dolors Bassa és un referent, no només per les seves conviccions democràtiques i a favor del país, sinó també per la seva manera d’entendre la política”, destaca Cañigueral. Dolors Bassa, a través d’una piulada feta dimarts arran del nomenament, va felicitar Cañigueral: “Molt contenta. Tota la confiança en les seves aptituds i actituds per seguir endavant.” Per Laia Cañigueral, aquesta manera d’entendre la política de Bassa parteix del seu activisme social: “Sempre que ha exercit responsabilitats públiques ho ha fet essent molt sensible a aquestes qüestions socials, i sobretot ho ha fet amb voluntat d’entesa i consens a l’hora d’impulsar actuacions que ajudessin a millorar la vida de les persones.”

Valors republicans

Laia Cañigueral va destacar que assumeix el càrrec de delegada del govern “amb el compromís d’escoltar la ciutadania” i portant a terme polítiques públiques “que donin resposta a les necessitats de les persones”. La nova delegada de la Generalitat a les comarques gironines també va posar èmfasi en els valors republicans del govern amb l’objectiu d’apropar “la Generalitat republicana als gironins i gironines” i alhora reivindicant “la transformació social, ecologista, feminista i democràtica”. ERC recupera, amb el nomenament de Cañigueral, el govern de la Generalitat a Girona després que Jordi Martinoy en fos el delegat durant el segon tripartit (2006-2010). També és la segona dona a ocupar el càrrec, després de Pia Bosch (2004-2006).

Al matí, Laia Cañigueral i el fins ara delegat Pere Vila van escenificar el canvi de color polític al pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat. En la reunió de traspàs, Cañigueral va agrair la feina feta durant aquests anys i va remarcar la importància de “fer el traspàs de forma rigorosa” ja que coincideix “amb el moment de recuperació econòmica i social” del país i de les comarques gironines. Cañigueral va voler transmetre el missatge que cal anar per feina: “És indispensable que els projectes, les iniciatives i les demandes del territori no quedin aturats per un relleu en les responsabilitats polítiques.” Per la seva banda, Pere Vila es va acomiadar agraint la “confiança i col·laboració” del territori durant els últims tres anys; va assumir el càrrec el 17 de juliol del 2018. Vila va assenyalar “els temps difícils” en aquesta gestió durant “la pandèmia devastadora”. Bassa, en una altra piulada , va agrair la feina i el suport a Vila.

LES FRASES

Per mi la Dolors Bassa és un referent, per la seva manera d’entendre la política
Laia Cañigueral
delegada del govern de la generalitat a girona
Assumeixo el càrrec amb el compromís d’escoltar la ciutadania i de portar a terme polítiques públiques que responguin a les seves necessitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona