Política

Amnistia Internacional celebraria els indults a Sànchez i Cuixart, però avisa que les violacions de drets persisteixen

L’organització ha visitat els dos presos independentistes

Amnistia Internacional “acolliria amb satisfacció” els indults a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, però recorda que “les violacions dels seus drets humans persisteixen”.

L’entitat s’ha reunit amb els dos presos independentistes després que el Tribunal Constitucional hagi desestimat els recursos d’empara contra la sentència del Tribunal Suprem. I ha afirmat que “explorarà totes les possibilitats per continuar denunciant les violacions dels seus drets humans, com la llibertat d’expressió i reunió pacífica”, també “la supervisió del procés judicial davant el Tribunal Europeu de Drets Humans” (TEDH).

“Donem la benvinguda a qualsevol mesura que suposi posar fi a la injustícia de la seva presó. Això no obstant, l’indult només suposa el perdó de la pena, però no l’anul·lació de la condemna, com hauria de passar”, ha expressat Adriana Ribas, coordinadora d’Amnistia Internacional a Catalunya.

Amnistia Internacional ha insistit que Sànchez i Cuixart “mai haguessin d’haver entrat a presó” i que “la condemna per un delicte de sedició i denegació d’empara posterior pel TC constitueixen una restricció indeguda dels seus drets a la llibertat de reunió pacífica i d’expressió contrària als drets humans”. També lamenten que les instàncies judicials espanyoles “no han tingut en compte el que han assenyalat diversos mecanismes internacionals de drets humans, com l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i el TEDH”.

D’altra banda, l’organització demana a les autoritats espanyoles que revisin amb urgència el Codi Penal el concepte de delicte de sedició “per assegurar que no criminalitza actes pacífics de desobediència civil i que no restringeix indegudament la llibertat de reunió pacífica o d’expressió”.

De fet, critiquen la “vaguetat” de la definició del delicte de sedició i la interpretació feta pel Suprem en la seva sentència i apunten que són “contràries al principi de legalitat”.

Sànchez creu que el suport d’Amnistia Internacional “fa evident” que els drets humans “no estan garantits” a Espanya

ACN

Jordi Sànchez ha afirmat que el suport d’Amnistia Internacional “davant la violació” dels seus drets “provocada” per l’empresonament “fa evident” que els drets humans a Espanya “no estan garantits”.

El secretari general de JxCat s’ha manifestat així hores després que l’ONG hagi indicat que “acolliria amb satisfacció” el seu indult i el de Jordi Cuixart, però hagi recordat que “les violacions dels seus drets humans persisteixen”. Sànchez s’ha expressat a la piulada en el mateix sentit: “L’indult, si arriba, no acabarà amb aquestes violacions”.

Amnistia Internacional s’ha reunit amb els dos presos independentistes després que el Tribunal Constitucional hagi desestimat els recursos d’empara contra la sentència del Tribunal Suprem.

Després de la trobada, l’ONG ha afirmat que “explorarà totes les possibilitats per continuar denunciant les violacions dels drets humans dels dos activistes, com la llibertat d’expressió i reunió pacífica”, també “la supervisió del procés judicial davant el Tribunal Europeu de Drets Humans” (TEDH).

Cuixart afirma que “passi el que passi” persistirà en “l’exercici i la defensa” dels drets fonamentals

ACN

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat aquest dijous a Twitter que “passi el que passi” persistirà “en l’exercici i la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania”.

Cuixart ho ha dit hores després de la visita que ell i Jordi Sànchez han rebut dels representants d’Amnistia Internacional Europa, un cop el Tribunal Constitucional ha desestimat els seus recursos d’empara contra la sentència del Tribunal Suprem.

L’ONG ha indicat a posteriori que “acolliria amb satisfacció” els indults dels dos activistes, però ha recordat que “les violacions dels seus drets humans persisteixen”. Cuixart també ha indicat després de la trobada que “la lluita compartida pels drets humans continua”.

L’ONG ha afirmat després de la reunió que “explorarà totes les possibilitats per continuar denunciant les violacions dels drets humans dels dos activistes, com la llibertat d’expressió i reunió pacífica”, també “la supervisió del procés judicial davant el Tribunal Europeu de Drets Humans” (TEDH).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona