Política

Aragonès i Puigdemont: “Els indults no són la solució al conflicte”

El president de la Generalitat i el líder de JxCat es reuneixen a Waterloo en una trobada “institucional, no executiva”

Coincideixen en destacar que la mesura de gràcia “no tancarà cap carpeta” de la política catalana i demanen una resolució “global”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit amb el president Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo. És la primera trobada que fa el president de la Generalitat amb el líder de JxCat des que va prendre possessió del càrrec.

Aragonès ha arribat a quarts d’una del migdia a la Casa de la República, on ha estat rebut per Puigdemont. En acabar la trobada, han comparegut en roda de premsa. Tots dos han destacat que la reunió ha sigut “d’importància institucional” i no tan “executiva”, encara que han remarcat que han parlat de moltes coses.

Tots dos presidents han coincidit en remarcar que els indults “no són la solució” i que tampoc “tanquen cap carpeta” de la política catalana.

“Uns eventuals indults no són la solució a un conflicte polític. Cal avançar en la solució al conflicte. És important no només que surtin els que estan a la presó si no que no entri ningú més a la presó. Per això reclamem l’amnistia”, ha assegurat Aragonès.

Per la seva banda, Puigdemont ha destacat que “l’endemà dels indults cap de les carpetes catalanes obertes, no estaran tancades. Cap demanda històrica quedarà satisfeta. No es cap solució al conflicte polític”.

Sobre els indults, Puigdemont ha volgut deixar clar que amb Aragonès “comparteixen l’anàlisi” i que, després dels propis presos i les seves famílies, “poques persones” s’alegraran tan com ell mateix que puguin sortir de la presó.

Aragonès ha destacat l’anomalia que representa haver d’anar a Waterloo per reunir-se amb el president Puigdemont i ho ha considerat un “mostra de la repressió que viu Catalunya”. A més, ha destacat que amb la reunió d’aquest divendres “iniciem una nova relació institucional” i ha esperat que les properes reunions “siguin al Palau de la Generalitat, com pertocaria”.

Cap invitació per l’acte de Sánchez al Liceu

Aragonès ha explicat que encara no ha rebut cap invitació formal de la Moncloa per la conferència de Sánchez dilluns vinent al Liceu de Barcelona, on el president espanyol hi defensarà l’aposta pels indults.

Sobre la reunió que mantindrà a finals de juny amb Sánchez, Aragonès ha instat el cap del govern espanyol a concretar la seva proposta per Catalunya: “Espero tenir l’oportunitat de discutir-ho a fons”.

  • 14:22 Acaba la compareixença d'Aragonès i Puigdemont després de la reunió que han mantingut a Waterloo
  • 14:18 .@KRLS Puigdemont: "Per dialogar no cal el reconeixement mutu. Per negociar, sí"
  • 14:14 .@KRLS Puigdemont: "Només un referèndum acordat amb l'estat espanyol pot substituir el de l'1-O"
  • 14:11 .@KRLS es pregunta si Espanya "respectarà la immunitat de tots els diputats del Parlament Europeu?". "Tenim immunitat, el Tribunal Europeu ho té clar. Espanya, no"
  • 14:10 .@perearagones: "No em consta haver rebut cap invitació per anar a l'acte de Pedro Sánchez al Liceu"
  • 14:08 .@pereraragones: "Uns eventuals indults no són la solució a un conflicte polític. Cal avançar en la solució al conflicte. És important no només que surtin els que estan a la presó si no que no entri ningú més a la presó. Per això reclamem l'amnistia"
  • 14:04 .@KRLS Puigdemont: "Aquesta és una reunió d'importància institucional; no executiva"
  • 14:01 .@KRLS Puigdemont: "L'endemà dels indults cap de les carpetes catalanes obertes, no estaran tancades. Cap demanda històrica quedarà satisfeta. No es cap solució al conflicte polític"
  • 14:00 .@perearagones sobre els indults: "Necessitem una solució política global"
  • 14:00 .@perearagones sobre els indults: "Si els passos que es puguin fer en els propers dies, fa que [els presos polítics] puguin sortir de l'empresonament serà un pas, però no la solució"
  • 13:59 .@perearagones: "Els indults no són la solució al conflicte de fons. El govern de Catalunya està decidit a resoldre el conflicte polític"
  • 13:58 .@perearagones: "Iniciem una nova relació institucional i treballarem perquè les properes reunions siguin al Palau de la Generalitat, com pertocaria"
  • 13:56 Parla el president Aragonès: "El fet que ens haguem de reunir a l'exili és una mostra de la repressió que es viu a Catalunya"
  • 13:55 Arrenca la roda de premsa de Pere Aragonès i Carles Puigdemont després dela reunió que han mantingut a Waterloo
  • 12:30 El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha arribat a Waterloo a quarts d'una i ha estat rebut per Carles Puigdemont. La reunió s'espera que duri una hora i mitja


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona