Política

El ple de Barcelona rebutja una proposta del PP en contra dels indults als líders independentistes

BComú, PSC, JxCat i ERC voten en contra del text, Valls s’absté i la resta voten a favor

El ple de Barcelona ha rebutjat aquest dimecres per una àmplia majoria una proposta del PP en contra dels indults als líders independentistes.

Els dos regidors populars només han obtingut el suport de Cs, la regidora Eva Parera (Barcelona pel Canvi) i la regidora no adscrita Marilén Barceló. Tant els dos grups al govern –Barcelona en Comú i el PSC– com els dos grups independentistes –ERC i JxCat– han rebutjat la proposta i el regidor Manuel Valls, també de Barcelona pel Canvi, s’ha abstingut. De fet, la votació s’ha fet nominal a petició de Valls, ja que ell i Parera han votat de forma diferent tot i ser del mateix grup.

A l’inici del ple, l’alcaldessa Ada Colau s’ha referit als indults alegrant-se de la llibertat dels presos. “Abans de començar la sessió ordinària crec que és convenient mencionar el fet que avui es fan efectius els indults, que nou persones surten de la presó i concretament un regidor d’aquesta casa, Quim Forn, company i tinent d’alcaldia”, ha dit Colau només començar el plenari. “Més enllà de les diferències polítiques avui tots ens alegrem d’aquesta humanitat”, ha afegit.

El regidor Josep Bou, del PP, ha argumentat que els líders independentistes van ser advertits reiteradament i tot i això, ha considerat que van “fer un atac frontal” a la convivència. Per això, ha assegurat durant la defensa de la proposta que “la societat assisteix atònita a la impunitat d’un delicte”, en relació amb els indults.

En aquest context, també ha carregat contra el govern espanyol i ha indicat que “complir l’ordenament jurídic no és mai venjança”.

Des d’ERC, Elisenda Alamany ha afirmat que la política només té sentit si és útil i sap trobar solucions als conflictes i s’ha preguntat què ha fet el PP en aquest sentit. També ha acusat els populars de “cinisme” perquè el PP ha indultat persones condemnades per prevaricació i malversació.

En una línia similar s’ha expressat Marc Serra (BComú), regidor de Drets de Ciutadania, que ha criticat que el PP pretengui “donar lliçons” quan ha concedit indults “al terrorisme dels GAL, als que van protagonitzar el 23-F i a corruptes”.

També ho ha comentat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que ha intervingut en el torn del PSC. Collboni ha expressat que “els indults no són la solució, però no hi haurà solució sense indults”.

Jordi Martí, de JxCat, ha lamentat que Bou i el PP segueixin en la “croada” contra els presos i li ha aconsellat “aïllar-se dels elements facciosos de la plaça Artós”.

Ciutadans ha carregat contra els socialistes per “cedir al xantatge de subhastar la constitució”.

Per la seva banda, des de Barcelona pel Canvi només ha intervingut Manuel Valls, que a diferència d’Eva Parera, s’ha abstingut. “Es pot estar a favor dels indults sense ser un traïdor i anar en contra d’Espanya”, ha dit Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona