Política

Vox i Cs presenten recurs contra els indults al Suprem

Arrimadas, Carrizosa i Espejo recorren la mesura de gràcia a títol individual i demanen mesures cautelars

El PP també presentarà recurs com a partit i Casado, a títol individual

Vox i tres diputats de Ciutadans del Parlament durant el 2017 han presentat recurs al Suprem contra els indults als presos polítics concedits pel govern espanyol.

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i els diputats al Parlament durant la tardor de 2017 Carlos Carrizosa i José Maria Espejo han presentat recursos a títol individual al Tribunal Suprem contra els indults als nou presos independentistes. També demanen la suspensió cautelar de la mesura de gràcia. Cs ha descartat recórrer com a partit i ha optat per demanar la legitimació dels tres membres de la formació que “estaven allà, a primera fila”. El portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha argumentat en roda de premsa aquest dijous davant del Suprem que són part afectada perquè “se’ls va privar del seu dret de participació política” i ja van recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la tramitació de les lleis de desconnexió.

Per la seva banda, des de Vox han explicat que han demanat mesures cautelars, però no han concretat si també sol·liciten cautelaríssimes ni el contingut de l’argumentació per defensar que tenen legitimació per presentar-lo. Juristes apunten que la sala contenciosa-administrativa podria admetre el recurs de Vox, a diferència del d’altres partits, perquè va ser part en el procés penal com a acusació. El president del partit d’ultradreta, Santiago Abascal, ha fet unes declaracions sense preguntes davant de l’alt tribunal en què no ha donat detalls del recurs.

El PP i Casado, també

El PP presentarà recurs al Tribunal Suprem com a partit contra els indults als líders independentistes condemnats per l’1-O i el seu líder, Pablo Casado, també recorrerà a títol individual. En una atenció als mitjans des de Brussel·les aquest dijous, Casado ha explicat que demà divendres a les 9 hores l’equip jurídic del partit es reunirà per avaluar com argumentar la legitimació i ha defensat que són “afectats”. En el seu cas individual, esgrimeix un informe de la Guàrdia Civil que el situa com a presumpte objectiu dels membres dels CDR investigats a l’Audiència Nacional.

El president dels populars ha afirmat que les declaracions dels indultats ahir dimecres des de Lledoners van ser una “humiliació” i ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “mentir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona