Política

La Moncloa demana al Govern que deixi enrere les “posicions extremes” i busqui “avançar en qüestions viables”

Montero creu que els recursos del PP, Vox i Cs contra els indults no prosperaran

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha demanat aquest dijous al Govern de la Generalitat que deixi enrere tan aviat com sigui possible les “posicions extremes” per poder encarar amb solvència la taula de diàleg. Montero ha afirmat que el govern espanyol hi assistirà amb els mateixos plantejaments amb què va anar a la primera taula de diàleg, i espera “avançar en qüestions que puguin ser viables i permetin aprofundir en l’expectativa d’autogovern que té el conjunt de la societat catalana”. La portaveu també ha afirmat que el seu executiu està “tranquil” davant els recursos del PP, Vox i Cs contra els indults, que considera que no prosperaran.

L’endemà de la sortida dels líders independentistes, Montero ha situat les manifestacions que van fer a les portes de les presons en la “simbologia independentista”. Segons la portaveu, “era d’esperar” que fessin aquests discursos, tot i que “és obvi que no estaven a la presó per les seves idees”, sinó que “compleixen condemna per haver trencat la legalitat”.

Ara, segons ha explicat Montero, el govern espanyol espera que “la situació es recondueixi per la via del diàleg, la convivència” i “mitjançant propostes que millorin la vida dels ciutadans” i que “puguin aterrar en coses concretes”. “Crec que tots sabem els límits d’aquest govern”, ha dit, “i per tant seguim ferms en aquesta actitud de diàleg”.

Taula de diàleg, després de l’estiu

Respecte a la data de la taula de diàleg, ha afirmat que “no pot confirmar” si es reunirà abans o després de l’estiu, però ha recordat que el fet que el president espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixi dimarts amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la setmana següent amb la de la comunitat de Madrid, “redueix els espais” temporals.

“Tranquils” davant els recursos al Suprem

Montero també ha afirmat que el govern espanyol està “tranquil” davant els recursos del PP, Vox i Cs al Tribunal Suprem contra els indults, perquè el Ministeri de Justícia ha treballat “de manera conscienciada” per substanciar de manera “correcta i rigorosa” els indults, que “és la primera vegada que es motiven”.

En tot cas ha criticat que la dreta vagi als tribunals per guanyar les batalles polítiques que no pot guanyar a les urnes o al Congrés. “No podem dirimir constantment la política a la seu judicial”, ha dit, i “cal respectar que les qüestions que pertanyen a la política es discuteixen a la política”.

Ha recordat que els indults són una prerrogativa del govern i es fa “considerant que contribueixen a la concòrdia, el diàleg i l’entesa”. “Es pot compartir o no”, ha dit, però “demanem confiança” perquè “no fer res ens ha portat fins aquí”, i “hem assumit la responsabilitat” fonamentada en “els valors de la convivència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses