Política

Aragonès esquiva el rei a la seva arribada al sopar inaugural del MWC

Pedro Sánchez rep Felip VI però cap membre del Govern l’ha esperat

El president de la Generalitat demana que la digitalització serveixi per cohesionar la societat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha evitat aquest diumenge saludar el rei Felip VI a la seva arribada al sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona.

El president espanyol, Pedro Sánchez; la vicepresidenta Nadia Calviño, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, sí que han rebut el monarca, com també ha fet el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Aragonès, en canvi, hi ha accedit amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, sense esperar Felip VI.

Fonts de presidència de la Generalitat han revelat que Aragonès sí que ha saludat el rei i Sánchez quan han coincidit a l’interior del recinte i ha recordat al president espanyol que tenen una cita: “Ens veiem dimarts”.

En la seva intervenció durant el sopar oficial d’inici del Mobile World Congress (MWC) 2021, el president de la Generalitat ha demanat que el procés de digitalització que viu el món, i que es pot visualitzar en el Mobile World Congress que acull Barcelona, serveixi “per cohesionar la societat” i “millorar la vida de les persones” en comptes de “augmentar les desigualtats”.

Pere Aragonès ha afirmat, en un discurs íntegrament en anglès, que Barcelona i Catalunya “estan encantades” de “poder rebre de nou” al Congrés de Mòbils després de la interrupció soferta a causa de la pandèmia.

Segons el president Pere Aragonès, s’ha fet un gran esforç per “tornar a la normalitat”, però “la pandèmia ha provocat un canvi d’època, de valors i de la idea mateixa de la vida, i això té un impacte per a tots”.

“Construir un món millor”

Ha advertit, que l’objectiu en aquesta nova època no només ha de ser “generar riquesa”, sinó també “aconseguir un major benestar per a tots”, i ha recalcat que ara “cal construir un món millor que el que la crisi del coronavirus ha deixat enrere”.

“Aquest és el gran repte”, ha afirmat el president de la Generalitat, que ha valorat positivament que en programa del MWC d’aquesta edició s’aprofundeixi al debat sobre “l’impacte de la indústria digital en el medi ambient”.

Resulta molt important, ha apuntat, que s’adquireixin compromisos per tenir “una agenda verda” de respecte al medi ambient i també “feminista” perquè “no és acceptable que les noves tecnologies siguin percebudes com un àmbit masculí”.

El president Pere Aragonès ha indicat que “cal desenvolupar el potencial transformador de l’era digital en totes les esferes: de la salut, de la cultura i de l’educació”, a fi que la digitalització “arribi a cada racó de la nostra societat” i contribueixi “a cohesionar-la”, en comptes de “augmentar les desigualtats socials”.

El rei i el president espanyol apel·len a la unitat

Per la seva part, el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han apel·lat a la “unió” durant el seu discurs inaugural davant del president, Pere Aragonès.

Sánchez ha assegurat que “la cooperació institucional i la unitat d’acció” són “el camí fèrtil per aixecar el país” i que la recuperació econòmica serà més “forta” quan hi predominin els valors de la “cohesió i la unió”.

Felip VI, per la seva banda, ha fet una referència més genèrica i ha dit que “cal unir forces” per assolir la recuperació “el més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia