Política

L’Audiència ratifica la condemna d’un any i mig de presó per un militant d’Arran durant un dels talls de la Meridiana

Haurà de pagar 360 euros de multa i 1.350 euros d’indemnització a un mosso

L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la sentència d’un jutjat penal contra el militant d’Arran detingut el 19 d’octubre de 2019 al tall de l’Avinguda Meridiana de Barcelona.

El jutge de la secció 7a ha desestimat el recurs d’apel·lació perquè troba que hi ha “falta de credibilitat” en la versió de l’acusat, mentre sí que considera creïble la de l’agent lesionat. La sentència condemna el manifestant a un any i mig de presó i a pagar 360 euros de multa i 1.350 d’indemnització a l’agent pels dies que va estar de baixa i les seqüeles que li han quedat en el quart dit de la mà dreta.

La sentència exposa que els mossos van demanar a un grup de persones que no travessessin el cordó policial per ocupar la via, i mentre un agent subjectava un manifestant, l’acusat el va empènyer.

El jutge recorda en la resposta al recurs que l’acusat es va acollir al seu dret a declarar només davant les preguntes de la seva defensa, va reconèixer que estava al lloc dels fets, però va negar que agafés al mosso i l’empenyés fent-lo caure a terra provocant-li lesions.

El document apunta que l’agent, per la seva banda, va dir que mentre intentava agafar una persona que volia tallar el trànsit per impedir-ho, l’ara condemnat el va empènyer, provocant les lesions.

El text també justifica l’import que el manifestant haurà de pagar a l’agent per l’informe mèdic forense, que determina que va estar 10 dies sense poder desenvolupar les seves funcions habituals per la lesió.

El jutge ratifica la sentència perquè no veu “cap error en la valoració de les proves ni vulneració dels principis de tutela judicial efectiva o presumpció d’innocència”.

Alerta Solidària i Arran critiquen en un comunicat que el jutge rebutgi l’aclariment de la sentència que consideren que no donava resposta a una al·legació sobre l’aplicació indeguda del delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Les entitats aprofiten per carregar en un comunicat contra la Generalitat, que recorden que “exercia d’acusació particular només d’acord amb la versió de l’agent dels antiavalots” i afegeixen que “es va oposar al recurs d’apel·lació de la defensa i va demanar la confirmació de la sentència condemnatòria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona