Política

Junqueras acusa al PP d’usar el Tribunal de Comptes per “perseguir rivals”

El president d’ERC considera que des de l’Estat “mai estan satisfets amb la repressió que exerceixen”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha acusat al PP d’utilitzar el Tribunal de Comptes com un “òrgan polític” per “perseguir als seus rivals polítics”: “El seu objectiu és embargar les nostres cases, que són les cases on viuen els nostres fills”, ha denunciat.

Un mes després d’haver sortit de presó després de l’indult concedit pel govern espanyol, ara és un dels 34 ex alts càrrecs de la Generalitat a els qui el Tribunal de Comptes ha imposat una fiança de 5,4 milions d’euros per haver promogut el procés a l’estranger.

Junqueras s’ha acollit, com altres 28 encausats, al fons creat pel Govern per avalar la fiança del Tribunal de Comptes, a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

Darrere d’aquestes fiances, el líder d’ERC veu criteris polítics: “El Tribunal de Comptes, malgrat el seu nom, no és un tribunal, és un òrgan polític format per polítics en retirada, nomenats pels seus mèrits polítics, pels seus mèrits a l’hora de servir els interessos dels partits que els nomenen”.

Es tracta, segons ha denunciat, d’un “òrgan amb càrrecs caducats”, si bé “el PP es nega a renovar-los perquè no vol perdre el control d’aquest òrgan polític”.

“No vol perdre la majoria que té, perquè la utilitza per perseguir als seus rivals polítics. En lloc de perseguir la corrupció dels grans partits polítics espanyols, el PP i el PSOE, allò que fa és perseguir als opositors polítics, a la dissidència política”, ha reflexionat.

Per Junqueras, “és evident” que el Tribunal de Comptes “és un òrgan controlat pel PP que actua al dictat del PP”, ara contra els promotors del procés independentista a Catalunya.

Això és el que explica, ha assenyalat, que el Tribunal de Comptes “s’hagi negat sistemàticament a investigar la infinitat de casos de corrupció del PP i, en canvi, centri tota la seva atenció a intentar embargar les cases on viuen els nostres fills”.

Als 34 encausats pel procés els “persegueix econòmicament” perquè vol “convertir als nostres fills en víctimes de la repressió”, ha assegurat.

“Mai estan satisfets amb la repressió que exerceixen, perquè creuen que és insuficient represaliar-nos a nosaltres i han decidit represaliar també a les nostres famílies i als nostres fills. És una persecució econòmica, no contra nosaltres, sinó contra les nostres famílies”, ha insistit l’exvicepresident del Govern.

Segons Junqueras, aquest cas és “un exemple més de la injustícia que es comet contra persones que són evidentment innocents”.

Sobre el mecanisme de l’ICF per avalar la fiança, considera que el Tribunal de Comptes no té motius per rebutjar-ho: “Estic convençut que les decisions que pren el Govern de Catalunya són plenament legals i plenament legítimes”.

“Són decisions que procuren protegir l’actuació legítima i legal d’alguns dels seus càrrecs electes i els seus treballadors. Protegir l’actuació legal i legítima dels treballadors d’una institució pública sempre és bo”, ha afegit.

Junqueras ha opinat que a tots els “convindria retornar el debat polític al terreny de la política” i abordar el “conflicte polític” català en “cambres legislatives” i no en el terreny judicial.

No obstant això, al seu entendre, “hi ha molts poders que, atès que temen la democràcia i el vot dels ciutadans, procuren treure aquest debat de l’àmbit de la política per portar-ho a un àmbit que ells controlen, que és aquest àmbit judicial o semijudicial, com per exemple el del Tribunal de Comptes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi al final de la campanya basca

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA