Política

Corinna Larsen denuncia l’emèrit per assetjament

Demanda Joan Carles de Borbó i el CNI davant la justícia britànica per espionatge

Reclama una ordre d’allunyament

Joan Carles de Borbó i el CNI han estat denunciats per Corinna Larsen, antiga amant del pare de Felip VI, davant el Tribunal Superior de Justícia d’Anglaterra i Gal·les per “vigilància il·legal encoberta” i “assetjament”, segons avançava ahir el diari britànic Financial Times. La consultora alemanya resident a Londres va presentar la denúncia el desembre passat, però no es va fer públic fins ahir que acusa l’emèrit i els serveis secrets espanyols d’assetjament continuat durant vuit anys, des del 2012 fins al 2020, i demana una indemnització pels suposats danys soferts, tot i que no s’ha fet pública la quantitat que reclama.

L’antiga parella sentimental del pare de Felip VI també demana una ordre d’allunyament. Concretament reclama que es prohibeixi a Joan Carles de Borbó i els seus agents acostar-se a menys de 150 metres de les seves residències.

En la denúncia, Corinna Larsen descriu amenaces, difamacions, vigilància il·lícita, seguiments i intervencions il·legals al mòbil i als ordinadors per part dels serveis d’espionatge espanyols i d’agents vinculats a Joan Carles de Borbó. Un assetjament i amenaces que haurien començat després del viatge a Botswana, el 2012, en el qual l’emèrit es va trencar el maluc i va sortir al descobert la seva relació sentimental, amb l’objectiu que la consultora no revelés secrets d’estat que, segons ella, l’acusen de tenir en el seu poder. En la denúncia, Corinna apunta directament a l’exdirector general del CNI el general Félix Sanz Roldán, de qui afirma que es troba darrere de la campanya en contra seu i a qui acusa d’haver-la amenaçat personalment al Regne Unit. Al centre dels fets hi figuren els 65 milions d’euros que Joan Carles li hauria regalat per al seu manteniment i el dels seus fills, un diners que la justícia suïssa investiga com a part d’una comissió irregular que el pare de Felip VI hauria rebut de l’Aràbia Saudita per la seva intermediació en el TAV a la Meca. Quan Joan Carles de Borbó li va reclamar els diners i ella s’hi va negar, segons la versió de Corinna larsen, va començar l’assetjament. El gener passat, la consultora alemanya va declarar en seu judicial haver rebut amenaces de mort per part del CNI. Ho va fer durant la seva declaració com a testimoni en el judici contra el comissari jubilat de la Policía Nacional José Manuel Villarejo per una demanda de denúncies falses interposada per l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán. Entre altres coses, l’excomissari va manifestar en una entrevista a la televisió que Roldán havia amenaçat Larsen de mort.

Amb la demanda presentada ara per Corinna s’obre una batalla legal a Londres. Segons Financial Times, l’equip legal de Joan Carles de Borbó no ha presentat encara cap escrit contra la demanda de la seva examant, però preveu d’entrada una batalla sobre la jurisdicció, és a dir, caldrà aclarir primer si el Tribunal Superior de Justícia d’Anglaterra i Gal·les, el High Court, té capacitat per jutjar-lo, ja que es tracta d’un antic cap d’estat d’un altre país que, a més, no viu al Regne Unit. El 3 d’agost farà un any que es va saber, enmig d’un gran secretisme i polèmica, que el pare de Felip VI havia fugit de l’Estat espanyol assetjat per la corrupció i els processos judicials i s’havia instal·lat a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units.

LA XIFRA

150
metres
és la distància màxima a què Corinna Larsen reclama a la justícia britànica que permeti a Joan Carles de Borbó acostar-se a les seves residències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres