Política

Deu anys de ‘lobby’ independentista

La Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), que agrupa a Brussel·les diversos moviments sobiranistes del continent, renova el compromís per l’autodeterminació en el desè aniversari

Reimpulsarà activitats al setembre

La International Commission of European Citizens (Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, ICEC) fa deu anys. Aquesta ONG internacional, impulsada des de Catalunya per donar continuïtat al moviment de les consultes populars nascut el 2009, ho celebra aquests dies amb l’estrena d’un renovat web , la publicació de vídeos diversos i la promulgació d’un manifest en què referma el compromís amb l’exercici de l’autodeterminació dels pobles d’Europa, i fa una crida a continuaer “inundant els carrers” i “omplint les urnes” amb vots independentistes. Això sí, va més enllà i, en clara al·lusió al que va succeir després de l’1 d’octubre, advoca també per “examinar la realitat política de cada país” i donar impuls “només a aquells polítics disposats a obeir la democràcia” i, per tant, a complir el mandat d’independència expressat pel seu poble, “més enllà de qualsevol amenaça externa”.

L’entitat, que vol actuar com a lobby comú davant la ciutadania i les institucions europees, agrupa moviments de base de Catalunya, Euskal Herria, Escòcia, Flandes, el Tirol del Sud i el Vèneto, i té una seu a Brussel·les que organitza una conferència anual al Parlament Europeu. En aquest temps, de fet, ha impulsat i participat en múltiples activitats per difondre el clam, com ara una manifestació conjunta el març del 2014 o una recollida de 700.000 signatures el 2013 per a la lliure determinació dels pobles. També ha creat una xarxa d’observadors internacionals que va actuar en la consulta del 9-N o el referèndum de l’1-O. Una de les seves impulsores, Anna Arqué, admet que amb la pandèmia han “notat l’apagada”, però assenyala que al setembre volen reprendre les trobades presencials per continuar treballant, “potser ara amb una altra intensitat, perspectives i ampliació de mires”, assegura. “Ens toca fer anàlisi de l’acompanyament que s’ha fet, i crear ponts reals, no simbòlics”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona