Política

La socialista Ana Alba és escollida nova alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

Agafa el relleu d’Enric Llorca i posa al centre de l’acció de govern els veïns i el combat contra la crisi de la Covid

La socialista Ana Alba ha estat escollida nova alcaldessa de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) en un ple municipal extraordinari que s’ha celebrat al Teatre Núria Espert. La fins ara regidora d’Urbanisme i Obres Municipals del consistori, on governa el PSC en coalició amb Cs, agafa el relleu d’Enric Llorca, que el 29 de juliol passat va renunciar oficialment al càrrec que ha ostentat des de l’any 1995. Alba ha estat investida amb tretze vots, dos més dels necessaris per a assolir la majoria absoluta, i sense cap altra candidatura alternativa. En el seu discurs, ha posat els veïns del municipi i la lluita contra els efectes de la covid al centre de la seva acció per als gairebé dos anys restants de mandat.

El ple s’ha celebrat presencialment de manera excepcional al teatre municipal, situat a escassos metres de l’Ajuntament, amb la voluntat que hi pogués acollir el màxim de gent possible, donades les limitacions sanitàries vigents. Entre els convidats, hi destaca el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, que ha assistit convidat pel PSC.

L’acte ha comptat amb un discurs de comiat del ja exalcalde, Enric Llorca, que s’ha mostrat emocionat pel suport rebut en tots els anys que ha assumit el càrrec, des del 1995 fins el 2021. “La transformació de Sant Andreu ha estat possible gràcies a tots vosaltres, les famílies, entitats i ciutadans que estimen el seu poble i han entès que el que volíem era millorar la ciutat”, ha expressat.

Un cop acabat el discurs de Llorca, s’ha donat pas a la constitució del ple, aprovant la urgència del mateix per unanimitat i on els diversos grups municipals han apuntat que no presentarien candidatura, tret del PSC. Això ha permès donar pas a un torn de paraula dels portaveus dels grups i a continuació votar la candidatura d’Ana Alba, que ha rebut els tretze vots que li han permès assumir l’alcaldia.

L’alcaldessa ha fet una primera acceptació verbal del càrrec, i posteriorment l’ha promès amb els mecanismes legals que s’estableixen un primer cop, i un segon amb una tradició local, basada en fer un jurament sobre el Segon Llibre dels Jurats, que data del segle XVI, i que és la mostra més antiga de reglament intern de la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona