Política

La cimera bilateral Catalunya-Espanya acaba després de dues hores de reunió

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, aclareix que els fons europeus no es tracten en comissions bilaterals

Aquest dilluns ha tingut lloc la reunió bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat, que els últims 3 anys ha estat paralitzada per decisió del govern espanyol. La reunió, que ha durat unes dues hores, ha acabat poc després de les 18 h.

En aquest context, la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha aclarit aquest dilluns que tot el relacionat amb els fons europeus i les comunitats autònomes es veuen en les conferències sectorials i no en les comissions bilaterals, com la de Catalunya que es reuneix aquesta tarda.

Montero ha fet aquesta precisió en la roda de premsa posterior a la reunió telemàtica de la Conferència Sectorial del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que ha presidit aquest matí, i en la qual ha destacat que ha assistit en representació de la Generalitat de Catalunya la secretària d’Assumptes Econòmics i de Fons Europeus, Matilde Villarroya, i no el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.

Fonts que han participat a la reunió han informat Efe que Villarroya s’ha connectat “molt tard” a la Sectorial, la qual cosa ha provocat que des d’alguna comunitat s’hagués subratllat inicialment la falta de representació de la Generalitat.

La titular d’Hisenda ha indicat que la secretària d’Assumptes Econòmics i de Fons Europeus de la Generalitat “ha intervingut per a fer algun suggeriment o per a plantejar algun dubte” i ha dit que agraeix la seva intervenció en la Conferència Sectorial.

Respecte a la Bilateral Generalitat - Estat d’aquesta tarda, Montero ha garantit que “per descomptat el que es veuran són matèries que tenen a veure sol i exclusivament amb Catalunya, no es veurà res que formi part del debat multilateral i fons europeus forma part del debat multilateral”.

A més, ha recordat que les bilaterals “són comissions mixtes que estan plantejades en els estatuts d’autonomia” i que “pràcticament totes les comunitats autònomes tenen una”.

Per part catalana, la delegació ha presentat un llistat amb un total de 56 competències que la Generalitat reclama que se li traspassin.

Els equips negociadors estaran encapçalats per Isabel Rodríguez, la nova ministra de Política Territorial espanyola, per part del govern espanyol, atès que Sánchez va relegar Miquel Iceta a Cultura en la remodelació de govern, ara fa un mes. Pel que fa a la part catalana, l’encapçalarà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, juntament amb el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i la delegada de la Generalitat a Madrid, Ester Capella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona